Samsung iepazīstina ar bērniem drošu viedierīču lietošanu

Šonedēļ, tirdzniecības kompleksā Spice, tika atklāts Samsung atpūtas laukumiņš – digitālā rotaļu zona, kurā pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni var pavadīt laiku, spēlējot dažādas interaktīvas un izglītojošas spēles un skatoties multfilmas uz jaunākajiem QLED TV ekrāniem. Planšetdatoros pieejamais izklaides saturs tiek kontrolēts ar īpašu lietotni Kids Mode* jeb Bērnu režīmu, lai bērnu pavadītais laiks rotaļu zonā būtu drošs un priekpilns.

Kamēr jaunākie apmeklētāji spēlējās un zīmēja savus sapņu telefonu vāciņus, vecākiem bija iespēja uzzināt par bērniem drošu un atbildīgu viedierīču izmantošanu. Pasākuma noslēgumā, Samsung apkopoja vairākus ieteikumus, kā ierobežot bērniem pieejamo saturu ierīcēs:

Kontrolēts un ierobežots saturs bērniem

Noteikti ir dzirdēti gadījumi, kad, lietojot planšetdatoru, bērns piekļūst lietotnēm un mājaslapām, vai skatoties televizoru, nejauši pārslēdz kanālus, kas nav paredzēti bērniem. Bērnu režīms uz planšetdatora ļauj iestatīt PIN kodu, kas pasargā mazākos viedierīču lietotājus no potenciāli kaitīga satura, lai bērns nevarētu nejauši iziet no spēļu lietotnes. Vecāku kontroles funkcija ļauj noteikt gan lietojuma ierobežojumus, gan pielāgot pieejamo saturu. Savukārt QLED televizoram, kam pieslēgta viedtelevīzija, var uzstādīt PIN kodus attiecīgiem TV kanāliem, lai mazajam skatītājam liegtu pieeju atsevišķu kanālu saturam.

Skaidri noteikumi telefona lietošanā

Piešķirot savai atvasei pirmo telefonu, ir būtiski vienoties ar bērnu par telefona lietošanas noteikumiem, un izskaidrot, kāpēc ir nozīmīga digitālo datu drošība. Svarīgākais, kas bērniem būtu jāsaprot, ir:

-    nedot svešiem cilvēkiem sava un savu draugu telefonu numurus un paroles,

-    neatbildēt uz svešu cilvēku īsziņām vai zvaniem,

-    nepublicēt internetā informāciju par savu atrašanās vai dzīvesvietu,

-    nepublicēt un nepārsūtīt tālāk aizskarošas ziņas vai bildes par kādu citu.

Interaktīvas, uz zināšanām balstītas spēles

Izvēloties bērnam viedierīci, ir jārēķinās, ka bērns vēlēsies ne tikai piezvanīt vai uzrakstīt ziņu, bet arī spēlēt spēles. Platforma Kids Store jeb Veikals bērniem piedāvā papildus lejupielādēt kādas no 1000 bezmaksas un maksas lietotnēm, ar kurām bērni var ne vien spēlēties, bet kvalitatīvi pavadīt laiku, iegūstot jaunas zināšanas. Tostarp ir pieejamas gan valodas un matemātikas apgūšanas aplikācijas, gan krāsojamās un stāstu grāmatas, un lietotnes ar vairākiem iecienītiem multfilmu varoņiem, piemēram, Madagaskara vai Kā pieradināt pūķi 2.

SOS poga ārkārtas gadījumiem

Pirms bērns apguvis, kā telefonu lietot, tas jāapgūst arī vecākiem, lai iemācītu un parādītu svarīgākās viedtālruņa funkcijas. Tas ļaus pārliecināties, ka bērns zina ne tikai to, kur atrast spēlītes, bet arī, kā ātrāk piezvanīt vecākiem, kur meklēt autobusu sarakstu, un svarīgākais – kā izsaukt palīdzību. Ja bērnam ir Samsung telefons, ieteicams pieslēgt SOS ziņas funkciju – ārkārtas gadījumā tā paredz, ka bērnam ir trīsreiz ātri jānospiež telefona aizslēgšanas poga, un iepriekš izvēlētam cilvēkam tiks nosūtīta SOS ziņa ar bērna atrašanās vietu, foto no telefona priekšējās un aizmugurējās kameras un audio ieraksts.

Samsung atpūtas laukumiņš ar plašu spēļu un multfilmu platformu atrodas t/k Spice 2. stāvā starp bērnu apģērbu un rotaļlietu veikaliem, un atpūtai pieejams katru dienu tirdzniecības centra darba laikā.

*Lietotni “Kids Mode” var lejupielādēt pakalpojuma Galaxy Apps sadaļā Galaxy Essentials.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.09941697sec.