Aicina domāt plašāk un 31.maijā strādāt no jebkuras vietas

Microsoft Latvia sadarbībā ar If Apdrošināšana, LMT, Pasaules Dabas Fondu, Nokia, Latvijas Interneta asociāciju un valsts aģentūru Kultūras informācijas sistēmas 31.maijā aicina strādāt no jebkuras vietas un izmēģināt šīs elastīga darba stila sniegtās iespējas.

„Strādā no jebkuras vietas!”dienas mērķis ir rosināt darba devējus izmēģināt elastīga darba stila būtību un iespējamos ieguvumus, motivējot darbiniekus šajā dienā strādāt no jebkuras sev ērtas vietas ārpus biroja.

„Esam gandarīti, ka mūsu iniciatīvai ir pievienojusies tik plaša domubiedru grupa, kas palīdz no dažādiem aspektiem aptvert ieguvumus, strādājot no jebkuras vietas. Piemēram, Pasaules Dabas Fonds uzsver dabas un citu resursu pārdomātāku izmantošanu, valsts aģentūra Kultūras informācijas sistēmas pievērš uzmanību bibliotēku tīkla resursam - visās Latvijas 874 Latvijas publiskajās bibliotēkās ir pieejams dators ar internetu un zinošu bibliotekāru atbalsts. Tehnoloģiju attīstība ir padarījusi iespējamu piekļuvi darbam nepieciešamajiem resursiem un informācijai jebkurā laikā un no jebkuras vietas, ko var apliecināt arī mūsu partneri no Latvijas interneta asociācijas, Nokia un LMT. Tomēr jāuzsver, ka elastīgs darba stils nozīmē arī pilnīgi jaunu uzņēmuma kultūru, kas balstīta uz uzticēšanos saviem darbiniekiem un darba rezultātu vērtēšanu pēc reāli paveiktā, nevis pēc fiziskas klātbūtnes birojā. Kopā ar mūsu partneriem aicinu ikvienu organizāciju jau laicīgi gatavoties un kļūt par iniciatīvas atbalstītājiem,” saka Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs.

Tirgus,sociālo un medijupētījumu aģentūras TNS Latvia izpētes dati liecina, ka Latvijas uzņēmumi ir gatavi elastīgam darba stilam. 2011.gada nogalē veiktajā Latvijas uzņēmumu īpašnieku, vadītāju un speciālistu aptaujā 54% no respondentiem atzīst, ka darbs kļūtu efektīvāks, ja darba informāciju, dokumentus un e-pastus būtu iespējams lietot ārpus biroja. Darba produktivitātei nozīmīga ir arī iespēja veidot datu rezerves kopijas (38%), uzņēmuma interneta lapas izveidošana (36%) un dokumentu koplietošanas iespēja (32%).

„Mēs dzīvojam tehnoloģiju pasaulē un ikdienā izbaudām tādas iespējas, par kādām pirms pusgadsimta nemaz nevarēja iedomāties. Šodien mums vairs nav obligāti jābrauc uz biroju, lai apmainītos dokumentiem vai paveiktu kādu steidzamu uzdevumu. Mobilais internets ļauj strādāt no jebkuras vietas – mājām, kafejnīcas, parka vai pludmales, jo LMT tīkla pārklājums nosedz 99% Latvijas teritorijas. 31.maijā ikviens interesents varēs pārliecināties, ka darba kvalitāte necieš, ja darbinieki visu dienu pavada ārpus biroja,” uzskata Juris Binde, LMT prezidents.

If Apdrošināšana IT daļas vadītājs Jānis Kesteris saka, kaIf Apdrošināšana vārds apdrošināšanas biznesā nozīmē inovatīvu domāšanu un nemainīgi precīzu risku izvērtēšanu un vadību. „If Apdrošināšana ietver arī solījumu, ka tavs apdrošinātājs būs sasniedzams un pieejams tieši tad, kad vajag tev. Attālināta piekļuve uzņēmuma IT resursiem mūsdienās, mūsuprāt, jau ir pašsaprotama nepieciešamība, nevis ārkārtējs notikums, tāpēc ar prieku pievienojamies Microsoft globālajai iniciatīvai un atbalstām „Strādā no jebkuras vietas!” dienu, jo arī If ne tikai izstrādā inovatīvus produktus, bet arī izmanto tehnoloģiju sniegtās priekšrocības, nodrošinot darbiniekiem iespēju būt sasniedzamiem ārpus biroja. Tas nozīmē, ka, plānojot savas ikdienas gaitas, viņiem ir dota izvēles brīvība savas darba dienas prioritāšu noteikšanā, vienlaikus uzņemoties atbildību par produktivitāti un sava darba rezultātu,” piebilst Jānis Kesteris.

Iniciatīvas ietvaros tiks organizēta virkne aktivitāšu tradicionālajos un sociālajos medijos, lai pievērstu uzmanību priekšrocībām, strādājot no jebkuras vietas, un aicinātu dalīties jau esošajā praksē, kā strādāt elastīgi. 31.maijā sadarbībā ar SEE Riga debašu klubu notiks diskusija un debates par šāda darba stila priekšrocībām un izaicinājumiem.

„Arī Nokia vienmēr ir pievērsusi uzmanību risinājumiem, kas dod iespēju tālruņu lietotājiem risināt darba jautājumus ārpus biroja, sākot jau pirms vairāk nekā desmit gadiem ar Nokia Komunikātoru produktiem, turpinot ieviest šīs funkcionalitātes viedtālruņos un citos tālruņos. Šobrīd sadarbībā ar Microsoft veidotajā Nokia Lumia tālruņu sērijā ir iekļautas līdz šim nebijušas funkcijas, kas dod iespēju lietotājam ātri un ērti piekļūt savam darba e-pastam, plānot laiku un strādāt ar nepieciešamajiem dokumentiem. Tieši šis ir galvenais iemesls, kāpēc Nokia aktīvi atbalsta iniciatīvu „Strādā no jebkuras vietas!”,” par iesaisti šajā iniciatīvā saka Aivars Krauklis, Nokia Latvia vadītājs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Želesa
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44126511sec.