Triatel pabeidzis vērienīgo tīkla modernizāciju

Telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs Triatel noslēdzis vērienīgāko uzņēmuma tīkla modernizāciju. Pēc attīstības plāna īstenošanas vērojams straujš klientu pieaugums.

Ieguldot 4 miljonus ASV dolāru, uzņēmums ir pabeidzis visa tīkla modernizācijas darbus, ieskaitot jaunu bāzes staciju celtniecību, tādējādi klientiem nodrošinot vēl plašāku interneta pārklājumu Latvijā un ievērojami ātrāku datu pārraidi.

"Laikā, kad bijām modernizējuši tikai daļu no Triatel tīkla, jau sākām saņemt pozitīvas atsauksmes no klientiem par interneta ātruma uzlabošanos un vēl stabilāku pakalpojumu. Turklāt absolūtais vairums pozitīvo atsauksmju bija tieši no valsts reģionos dzīvojošajiem klientiem," uzsver Raimonds Peļņa, Triatel valdes priekšsēdētājs. Viņš skaidro, ka šāda situācija liecina par būtisku tendenci, proti, ārpus lielākajām Latvijas pilsētām līdz šim trūka ātras un stabilas datu pārraides. Vēl arvien lielai daļai reģionos dzīvojošo cilvēku nav pieejams optiskais internets un, visticamāk, arī nebūs pieejams pārskatāmā nākotnē, jo lielajiem kabeļoperatoriem vienkārši finansiāli neatmaksāsies investēt līdzekļus optiskā tīkla būvniecībā līdz attālākiem lauku ciematiem un viensētām. Lai risinātu izveidojušos "digitālo plaisu", vispiemērotākā ir CDMA bezvadu datu pārraides tehnoloģiju.

"Tagad redzams, ka pirms daudziem gadiem Triatel uzstādītais mērķis uzņēmējdarbības uzsvaru likt tieši uz lauku iedzīvotājiem ir bijis pareizs. Pateicoties mūsu lēmumam uzlabot tīklu ar jaunākās CDMA datu pārraides tehnoloģiju – EVDO Rev B2, lai klientiem nodrošinātu līdz desmit reizes ātrāku bezvadu datu pārraidi, reģionu iedzīvotāji saņems pakalpojumu, kas salīdzināms ar labu lielo pilsētu internetu." Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs norāda, ka kopš pērnā gada beigām ir vērojams straujš klientu skaita kāpums. Gada sākumā bijis 10% pieaugums, tad pēc trīs nostrādātiem mēnešiem pieauguma tendence ir palielinājusies salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu.

"Klientu skaita pieaugums liecina, ka mūsu izvēle izguldīt samērā lielus līdzekļus modernizācijā, lai uzlabotu savu pakalpojumu, ir bijusi pareiza un cilvēki to ir novērtējuši," saka R. Peļņa. Turklāt, pateicoties klientu skaita pieaugumam, plānots, ka ieguldītie līdzekļi bāzes staciju modernizācijā varētu atpelnīties jau tuvāko 3 gadu laikā.

"Ir svarīgi, lai mūsdienu apstākļos arī valsts reģionu iedzīvotāji saņemtu labu un mūsdienām atbilstošu pakalpojumu, kas padarītu ērtāku to dzīvi – darbu, ikdienu, izklaidi, informācijas ieguvi, kā arī izglītošanās iespējas," uzsver R.Peļņa, norādot, ka būtu nepieciešams arī valsts atbalsts digitālās plaisas mazināšanai starp reģionu un pilsētu iedzīvotājiem.

Iepriekš ziņots, ka 2011. gada beigās Triatel noslēdza līgumu ar vienu no pasaulē vadošajām telekomunikāciju tehnoloģiju kompānijām Huawei par tehnoloģiju iegādi, lai modernizētu uzņēmuma tīklu, padarot to par modernāko CDMA datu pārraides tīklu pasaulē. Modernizāciju uzņēmums uzsāka pērnā gada marta beigās. Triatel ir pirmais uzņēmums pasaulē, kas izmanto jaunākās CDMA datu pārraides tehnoloģijas – EVDO Rev B2 – tīkla modernizācijai.

Triatel pēc tīkla modernizācijas klientiem nodrošina vēl plašāku tīkla pārklājumu un vairākas reizes ātrāku bezvadu datu pārraidi – interneta ātrums lejuplādei sasniedz 14 Mbit/s, esošo 3,1 Mbit/s vietā, un augšuplādei – 5 Mbit/s, šobrīd 1,8 Mbit/s. Taču jaunā tehnoloģija ļauj sasniegt datu pārraidi līdz 32 Mbit/s, ko uzņēmums plāno paveikt pārskatāmā nākotnē. Kopējās projekta izmaksas sasniedz 4 miljonus ASV dolāru.

Telekomunikāciju operators Telekom Baltija, kas plašāk pazīstams ar zīmolu Triatel, Latvijas tirgū darbojas jau vairāk nekā 13 gadus. Triatel klientiem nodrošina bezvadu interneta pakalpojumus. Tā mobilā interneta tīkla pārklājums pārsniedz 98% valsts teritorijas un patlaban ir plašākais šāda veida tīkls Latvijā. Uzņēmums pilnībā pieder vietējiem akcionāriem.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.Triatel.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62520719sec.