Pieci veidi, kā jaunā Google Maps versija var palīdzēt ceļotājiem

IT gigants Google nesen nācis klajā ar vairākiem būtiskiem uzlabojumiem savam piedāvātajam tīmekļa karšu servisam Google Maps. Jaunievedumi ir ne vien noderīgi ikdienā, bet arī padarījuši Google Maps īpaši draudzīgu ceļotājiem.

Lūk, dažas no noderīgākajām izmaiņām Google Maps pakalpojumā, kā arī norādes, kā tās lietot – gan plānojot ceļojumu, gan tā laikā.

Iespēja vienkāršā veidā saglabāt vietas

Lai gan Google Maps jau krietnu laiku tikusi piedāvāta iespēja izveidot lietotāja vajadzībām pielāgotas kartes, iepriekšējās sistēmas funkcionalitāte nereti piekliboja. Taču nu interešu objektiem kartēs pievienota ērta poga "Saglabāt" – pēc viena klikšķa vai pieskāriena izvēlētā vieta vienmēr tiks iezīmēta ar zvaigznīti – protams, līdz brīdim, kad un ja izlemsiet atcelt veiktās izmaiņas. Dzīvesvietas, darba vietas un citu bieži lietotu adrešu saglabāšana ir labs veids, kā iepazīt jauno funkciju.

Jūs interesējošās kartes – visās ierīcēs

Ja lietojat Google kontu, kartēs meklētās vai saglabātās vietas nu tiek automātiski koplietotas visās jūsu ierīcēs – galddatorā, portatīvajā, planšetdatorā vai viedtālrunī. Citiem vārdiem, jūsu kartēm iespējams piekļūt maksimāli ērti, lai kur jūs arī atrastos.

Maršruta norādījumi soli pa solim

Google Maps maršruta norādījumi soli pa solim bija pieejami arī agrāk, taču tagad tie tiek ērti sarindoti "kartītēs" (Cards), kas vienlīdz labi pārskatāmas gan galddatorā, gan mobilajās ierīcēs.

Reāllaika satiksmes informācija

Pateicoties sociālās navigācijas servisa "Waze" iegādei 2013. gadā, Google kartes nu papildinātas ar vienmēr aktuālu informāciju par uz ceļa notiekošo, tostarp ceļa stāvokli, notiekošajiem būvdarbiem un satiksmes negadījumiem. Savukārt, izvēloties iespēju "Tipiska satiksme", lietotājs saņem aplēses par paredzamo ceļu noslodzi izvēlētajā nedēļas dienā un laikā.

Informācija par gaidāmajiem notikumiem

Turpat Google Maps nu skatāma arī informācija par drīzumā gaidāmajiem izklaides, kultūras un citiem notikumiem to norises vietās, ko papildina saite ar sīkāku informāciju. Lai uzzinātu, piemēram, gaidāmo programmu jūs interesējošā koncertzālē, atliek vien to atrast ar Google Maps meklētāja palīdzību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10733199sec.