29. oktobris ir interneta 45. dzimšanas diena

Šodien visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Interneta diena. Kopš rašanās 1969. gadā internets ir ievērojami attīstījies – to apliecina ne tikai augošais internetam pieslēgto ierīču skaits, bet arī tā ietekme uz ikdienas paradumu maiņu.

„Nākotnes māju daudzi joprojām uzskata par vīziju, taču interneta 45. gadadiena ir apliecinājums, cik strauji ir attīstījusies tehnoloģiju nozare. Tiek paredzēts, ka līdz 2015. gadam internetam būs pieslēgti jau 25 miljardi ierīču. Šis skaitlis turpinās augt, un ar viedtālruņiem, viedpulksteņiem un citām ierīcēm būs iespējams pārvaldīt pat gaismas slēdžus, sildītājus, durvju slēdzenes un logus. Šī funkcionalitāte ar mūsu dzīvi saplūdīs tik ļoti, ka tehnoloģiju klātbūtne vairs nebūs manāma. Mostoties rīta kafija jau būs gatava, un pie vakariņu galda savai ģimenei virtuāli varēs pievienoties citi ģimenes locekļi, kas atrodas kaut vai otrā pasaules malā. Un tas viss pateicoties īpašai dienai pirms 45 gadiem, kad internetā pirmo reizi tika savienoti divi datori,” saka Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns.

Internets radās 1969. gada 29. oktobrī, kad pirmoreiz tika savienotas divas ierīces. Ziņa tika nosūtīta no Kalifornijas Universitātes (UCLA) uz Stenfordas Pētniecības Institūtu, turklāt tā sastāvēja no diviem teksta simboliem – ‘I’ un ‘o’. Pēc tam tīkls avarēja. Patlaban ik dienu tiek nosūtīti un saņemti gandrīz 200 miljardi elektroniskā pasta vēstuļu un internetā pastāv vairāk nekā viens miljards tīmekļa vietņu, kas nozīmē, ka uz katriem septiņiem planētas iedzīvotājiem ir viena interneta vietne.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.17561507sec.