Pētījums: pieaug mobilo telefona aplikāciju popularitāte ceļotāju vidū

Mobilās aplikācijas no CWT Latvijas ceļotājiem būs pieejamas jau šogad

Globālās darījumu ceļojumu un konferenču rīkotāja kompānijas Carslon Wagonlit Travel (CWT) pētījuma dati liecina, ka 80% no biznesa ceļotājiem izmanto viedtelefonus. Tas nosaka arvien augošo pieprasījumu pēc mobilajām aplikācijām, kas ļauj saņemt tiešsaistē informāciju par lidojuma grafiku, izmaiņām, reģistrēties lidojumam, saņemt laika prognozi, veikt automašīnu un viesnīcu rezervāciju, izmantot karti un citus ceļotajam aktuālus datus savā tālrunī. Aptaujā piedalījās vairāk kā 2000 respondentu pasaulē.

Kā informē tūrisma kompānijas Carslon Wagonlit Travel Latvia (bij. Kaleva Travel) direktore Irēna Riekstiņa – jau novembrī CWT izstrādātas mobilās aplikācijas viedtālruņiem kā būs pieejamas klientiem Latvijā, kas būs būtisks atbalsts informācijas un ērtību ziņā. Lai izmantotu CWT mobilās aplikācijas, būs jāizveido savs profils sistēmā.

CWT veiktais pētījums liecina, ka īpaši aktīvi mobilās tehnoloģijas darījumu ceļojumos izmanto Āzijas un Klusā okeāna reģionā un Ziemeļamerikā, tad Eiropā, Vidējos Austrumos un Āfrikas valstīs. Aptaujājot vairāk kā 2000 respondentu secināts, ka svarīgākie ieguvumi, izmantojot mobilos pakalpojumus telefonā, pēc klientu domām ir:

  • laika ekonomija un ērtības;
  • informācija par krīzes situācijām (atcelti/aizkavējušies lidojumi)
  • līdzekļu ekonomija
  • Tāpat 41% aptaujāto atzinīgi novērtēja iespēju lietot elektroniskās iekāpšanas kartes (electronic boarding passes), izmantojot mobilo telefonu.

Kopš šī gada februāra pasaules darījumu tūrisma industrijas līderis ir pārstāvēts arī Latvijā. CWT Latvia mārketinga vadītājs Pauls GUSTS stāsta, ka aktīva on-line un mobilo risinājumu ieviešana ceļojumos ir viena no kompānijas prioritātēm nākamajam gadam pasaulē un arī Latvijā. „Neskatoties uz to, ka viedtālruņu popularitāte pie mums aug ļoti strauji, mēs vēl tikai mācāmies praktiski izmantot to iespējas – tā piedāvājumu saņemt ceļojumu biļetes telefonā pēc pašreiz izmanto tikai 2-3% klientu. Acīmredzot joprojām vairāk uzticas „taustāmākam” formātam”, saka CWT Latvia pārstāvis.

P.Gusts atzīmē, ka paralēli mobilajām aplikācijām, kas tikai ienāk tūrismā, tikpat aktīvi attīstās arī interneta rezervēšanas sistēmu iespējas. „Mūsu apkopotā informācija liecina, ka specializētajā CWT on-line rezervēšanas sistēmā E-travel, kas pieejama tikai uzņēmumiem, šobrīd tiek veiktas vairāk kā 37% no visām rezervācijām. Mērķis ir turpināt iepazīstināt korporatīvos pasūtītājus ar sistēmas E-travel ekonomisko efektivitāti un sasniegt 75% rezervāciju E-travel vidē”, uzsver Pauls Gusts.

Kā informēts, Carlson Wagonlit Travel (CWT) grupas apgrozījums šī gada pirmajā pusgadā pieauga par 10%, , sasniedzot 13,4 miljardus ASV dolāru (6,5 miljardi latu. CWT prezidents un vadītājs Duglass Andersons uzsvēris, ka, paralēli kopējai pasaules ekonomiskai attīstībai šogad, uzņēmums būtiski investējis tieši inovatīvo ceļojumu risinājumu attīstībā, kas veicinājuši pozitīvus darījumu rādītājus un atvieglojušas klientu ikdienu.

 

Kopš 2011.gada sākuma CWT piedāvā saviem klientiem visā pasaulē vairākus mobilos ceļojumu risinājums –piemēram, “CWT To GoTM, kas atļauj ceļotājiem apskatīt savu maršrutu, pārbaudīt lidojumu statusu, iespējas maltītēm lietojot savus viedtālruņus, vai jaunā rezervācijas sistēma “CRS by CWT” paredzēta viesnīcu rezervācijā, tiem, kas neizmanto “Global distribution systems”.

Par Carlson Wagonlit Travel

Carlson Wagonlit Travel ir globāls līderis darījumu ceļojumu un pasākumu rīkošanā. CWT klientu vidū ir dažādu lielumu valsts institūcijas, privātie uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas vairāk kā 150 valstīs un teritorijās. CWT pakalpojumu klāsts ietver četrus galvenos virzienus: ikdienas darījumu braucienu apkalpošanu, efektīvu darījumu sanāksmju un korporatīvo pasākumu organizēšanu, darījumu braucienu pārvaldes programmu optimizēšanu un ceļotāju drošības nodrošināšanu.

2010. gadā pārdošanas rādītāji kompānijas darījumiem sasniedza 24,3 miljardus ASV dolāru (11,79 miljardi Ls).

Vairāk informācijas par CWT mājas lapā www.carlsonwagonlit.com. Sekojiet mums Twitter @CarlsonWagonlit!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09861517sec.