Telefoniem un datoriem netīk aukstums

Ne mobilajiem telefoniem, ne viedtālruņiem, ne datoriem nepatīk aukstums. Tādēļ eksperti iesaka ierīces turēt siltumā un izvairīties no lielām temperatūras svārstībām.
Ledains aukstums slikti ietekmē ne vien cilvēkus, bet arī viņu elektroniskos palīgus. Var gadīties, ka lielā aukstumā elektroniskās ierīces darbosies tikai daļēji, bet krasas temperatūras maiņas var radīt pat būtiskus kaitējumus. Lietojot datoru un telefonus mīnus temperatūrās, jāatcerās par dažām lietām.

Viedtālruņu un citu ierīču ražotāji ir paredzējuši, kādā temperatūrā tās var lietot vai uzglabāt. Tā, piemēram, Apple norāda, ka šīs firmas ražojumus var lietot temperatūrās no nulles līdz plus 35 grādiem, bet uzglabāt no mīnus 20 līdz plus 45 grādiem. Zemākās temperatūrās ierīces nedarbosies kā nākās. Aukstums ietekmē arī bateriju darbošanās laiku, tās ātrāk izlādējās. Tāpēc, piemēram, mobilos telefonus labāk uzglabāt jaku iekškabatās, kur tie būs siltumā. Krasas temperatūru maiņas atstāj nelabvēlīgu ietekmi uz elektroniku. Tās iekšienē var izveidoties kondensāts, kas savukārt bojā iekārtas detaļas vai izraisa īssavienojumu. Tādēļ no ārienes ienākot siltās telpās, telefonu labāk vispirms atstāt jakas kabatā, lai tas uzsiltu palēnām. Ja nu tomēr izveidojies kondensāts, tad jāizņem mobilā telefona baterija un telefons atvērtā veidā jāžāvē istabas temperatūrā. To nekādā gadījumā nedrīkst likt uz sildierīcēm vai žāvēt ar fēnu vai likt cepeškrāsnī. Telefonus ar iebūvētu bateriju būs grūti izžāvēt pašiem, tādēļ jādodas uz remontdarbnīcu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13047194sec.