Apple piešķirts patents par inovatīvu reģistrācijas sistēmu lidostās

ASV kompānija Apple 2012. gada 10. jūnijā saņēmusi patentu par jaunas sistēmas izveidi, kura, iespējams, izmainīs veidu, kā daudzi no mums ceļo. Patenta aprakstā skaidrots, kā Apple mobilās ierīces nākotnē varētu mijiedarboties ar īpaši pielāgotām reģistrācijas sistēmām lidostās un arī citviet.

Patents, kurš ticis iesniegts jau 2008. gadā, izklāsta tuvā lauka komunikācijas (NFC) sistēmas mijiedarbības iespēju ar reģistrācijas sistēmām, izmantojot aplikāciju ar nosaukumu "iTravel". Šī aplikācija varētu pārraidīt datus no iPhone, iPad vai iPod Touch, tādējādi apstiprinot lietotāja identitāti, pabeidzot lidojuma rezervācijas procesu un, iespējams, arī ļaujot attiecīgai personai šķērsot lidostas drošības zonu bez aizkavēšanās.

NFC tehnoloģija zināma jau ilgāku laiku, taču tikai tagad uzsākts meklēt tās pielietojumu plašāka loka patērētāju vajadzībām. Tehnoloģija izmanto radio signālus, ar kuru palīdzību notiek datu apmaiņa divu ierīču starpā, kad tās vienkārši saliek kopā vai pietuvina. Daži eksperti tic, ka NFC sistēmas potenciāls ir tik milzīgs, ka tā varētu aizstāt kredītkartes mūsu makos, ļaujot norēķināties ar viedtelefona starpniecību. Citi saskata vēl citas sistēmas pielietošanas iespējas – sākot ar apmaksu par braucienu metro vai maksas ceļa izmantošanu un beidzot ar maksimāli vienkārši fotogrāfiju un kontaktu apmaiņu draugu vai kolēģu starpā.

Jaunāko tehnoloģiju entuziastu starpā pastāv uzskats, ka nākamajā iPhone modelī jau būs pieejama NFC tehnoloģija. Šo uzskatu vēl jo vairāk pastiprināja Apple nesen prezentētā aplikācija Passbook, ar kuras palīdzību lietotāji varētu elektroniski organizēt un uzglabāt teju visus iespējamos datus – aviokompāniju iekāpšanas kartes, klientu lojalitātes kartes, kinobiļetes un dāvanu kartes. iTravel aplikācija, kas aprakstīta Apple patentā, bāzēta uz sākotnēju Passbook versiju – to plānots laist klajā jau rudenī.

Nav šaubu, ka viedtelefoni atvieglojuši mūsu dzīves dažādos veidos. Taču NFC tehnoloģijas pieejamība tajos, kā arī tās piedāvātā augstā funkcionalitāte, var kļūt par revolucionāru soli. Pagaidām vēl nav īstas skaidrības, vai šis patents kļūs par realitāti, taču, ja tomēr Apple atteiksies no tā ieviešanas, pilnīgi iespējams, ka to izdarīs kāds cits mobilo tehnoloģiju gigants.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11469889sec.