Izdoti jauni Latvijas un Baltijas autoceļu atlanti

Jaunajai tūrisma un autobraukšanas sezonai Karšu izdevniecība Jāņa sēta piedāvā ceturto, pilnībā pārstrādāto un atjaunoto Latvijas autoceļu atlantu mērogā 1:200 000 un Baltijas autoceļu atlanta pirmizdevumu mērogā 1:400 000.

Nozīmīgākais ieguvums Latvijas autoceļu atlantam salīdzinājumā ar iepriekšējo izdevumu ir pilsētu plānu sadaļas papildinājums ar vairāk nekā desmit jauniem plāniem, kas doti mērogā 1:20 000 (1 cm kartē atbilst 200 m dabā), lielākajām pilsētām – arī detālāki centra plāni mērogā 1:10 000. Autoceļu kartē ir atjaunota informācija par ceļu segumu, apdzīvoto vietu klasifikāciju, servisa un tūrisma objektiem. Atlanta ievadā dotas dažādas tematikas Latvijas kartes, noderīga satiksmes drošības informācija, nobeigumā – apdzīvoto vietu un ielu nosaukumu rādītājs.

Jauno Baltijas atlantu var uzskatīt par pirmizdevumu mērogā 1:400 000 (iepriekš 1:500 000). Salīdzinājumā ar iepriekšējo izdevumu tam ir arī cits, nedaudz lielāks izmērs (14 x 24 cm) un izturīgs iesējums ar laminētiem vākiem ilgākai kalpošanai. Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Kaļiņingradas apgabala autoceļu karte izvietota 81 lapaspusē. Tajā ir uzlabota informācijas lasāmība, atjaunota informācija par autoceļiem, apdzīvotajām vietām, servisa un tūrisma objektiem. Pilnībā pārstrādāti 52 nozīmīgāko Baltijas pilsētu pārskata plāni mērogā no 1:50 000 līdz 1:100 000, kā arī Tallinas, Rīgas un Viļņas pilsētas centra plāni mērogā 1:20 000. Precizētas ielu un apbūves izmaiņas, servisa un tūrisma objektu izvietojums. Izdevuma noslēgumā dots apdzīvoto vietu nosaukumu alfabētiskais rādītājs. Atlanta vāku atlokos izvietoti karšu apzīmējumi un attālumu tabula starp Baltijas lielākajām pilsētām.

Atlantu veidotāji cer, ka jaunie izdevumi būs labs palīgs Latvijas un Baltijas apceļotājiem. Lai arī pēdējā laikā nozīmīgu vietu automašīnu salonā ir ieņēmušas navigācijas iekārtas, tomēr autoceļu karte ļauj daudz pilnīgāk izplānot brauciena maršrutu, iegūt detalizētāku informāciju par tuvāko apkārtni un vienmēr ir gatava darbam.

Nesen izdevniecība laida klajā jaunu Eiropas ceļu karti un tuvākajā laikā sagaidāms jauns Latvijas ceļu kartes izdevums.

 


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40325809sec.