Žurnāls National Geographic raksta par valsts lielāko ezeru Lubānu [1]

Ar rakstu par mūsu valsts lielāko ezeru Lubānu un tā apkaimi sākta piecu rakstu sērija, kas pašu un kaimiņvalstu iedzīvotājus iepazīstinās ar mazāk zināmām Latvijas kultūras mantojuma un dabas vērtībām.

Pirmais raksts publicēts žurnāla "National Geographic" augusta numurā, bet nākamie četri secīgi turpināsies līdz gada beigām.

Rakstu sērija, kuras mērķis ir rosināt pašmāju un kaimiņvalstu tūristus apmeklēt nozīmīgus kultūrvēstures objektus Latvijā, top Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) sadarbībā ar prestižā žurnāla "National Geographic" izdevēju Baltijā "ALMA LITERRA".

TAVA sadarbojas ar žurnāla "National Geographic" izdevējiem Baltijā jau otro gadu, un šis kopdarbs sevišķi iepriecina ar iespēju, stāstot par Latvijas tūrisma vērtībām pašmāju lasītājiem, vienlaikus uzrunāt arī kaimiņus igauņus un lietuviešus.

TAVA tūrisma tirgus speciāliste Inguna Žīgure uzsver: "Tūristu skaits no Igaunijas un Lietuvas mūsu valstī pastāvīgi pieaug, un šis rezultāts tiek panākts ar daudzveidīgām mārketinga aktivitātēm, tostarp ar saistošām publikācijām lasītāju iecienītajā žurnālā "National Geographic".

Augusta izdevumā publicētais raksts, sācies ar krāšņu mūsu vislielākā ezera foto, lasītājus aizved uz valsts austrumiem, kur Lubāns un tā apkārtne glabā reti nozīmīgas dabas, vēstures un kultūras mantojuma vērtības. Rakstu papildina informācija par Lubāna pusē apskatāmiem tūrisma objektiem un karte. Raksti kaimiņvalstu "National Geographic" izdevumos tiek publicēti tādā pašā apjomā kā latviešu valodā, t. i., vismaz divu atvērumos (augusta numurā – trijos).

Publikācijas visu triju valstu izdevumos rotā Latvijas tūrisma sauklis "Latvia. Best Enjoyed Slowly", un to tapšanu atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).

Pēc izdevēju datiem, žurnālu "National Geographic" Baltijas valstīs lasa vienlīdz daudz sieviešu un vīriešu, visvairāk vecuma grupā no 20 līdz 50 gadiem, lasītājiem ir augstākā izglītība un samērā labi ienākumi. Mēneša tirāža Baltijā ir 35 000 eksemplāru, bet auditorija ir vairāk nekā 336 tūkstoši lasītāju.

Rakstu sērija žurnāla "National Geographic" Baltijas izdevumos kopumā izmaksās 39 500 EUR (bez PVN).

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpoto tūristu skaits 2013. gadā no Igaunijas pieauga par 15 % (vairāk nekā 121 tūkst.), bet no Lietuvas – par 11% (arī vairāk par 121 tūkst.). Pozitīvu izaugsmi rāda arī šā gada pirmais ceturksnis, kad lietuviešu tūristu skaits palielinājās pat par 19,5%.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 irma 08/20/2015 12:33 Kāpēc tiek miēts tūristu skait apieaugums 20.13. gadā, ja rakstu sērija top 2015. gadā? :D

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42148018sec.