Seši cilvēku netikumi, kas ir īsti baktēriju perēkļi

Rudens ir vīrusu laiks. Ikdienā mēs nemaz nevaram saskatīt to, cik daudz dažādu baktēriju ir mums visapkārt. Bieži vien mēs nemaz neaizdomājamies par to, kādu ļaunumu mūsu veselībai tās var sagādāt. Zemāk ir aplūkoti tikai daži no cilvēku iecienītākajiem paradumiem, kuri ir īsti baktēriju perēkļi.

Pildspalvas graušana

Tu bieži sevi pieķer, sēžot darbā pie galda un košļājot pildspalvas galu? Vai varbūt atjēdzies tikai tad, kad viss gals ir jau nograuzts? Ja tu esi viens no tiem cilvēkiem, tad piesargies. Pirmkārt, kādu reizi var gadīties, ka pildspalva saplīst un pēkšņi tava mute nokrāsojas zilā krāsā. Otrkārt, padomā – tu pildspalvu visu laiku virpini pa pirkstiem, kuri ir pabijuši arī citur; varbūt vēl kāds cits to pildspalvu izmanto... Cik daudz baktēriju uz tās nonāk?

Nagu graušana

Nagu un ādas graušana nenozīmē tikai sabojātu manikīru. Šis netikums ir pat ļoti labs veids, kā visas baktērijas, kas atrodas uz tavām rokām, pārvietot pa taisno mutē un iekšējos orgānos. Šis netikums arī palielina risku iegūt smaganu slimības.

Pacelts poda vāks

Ja katru reizi pēc tualetes apmeklējuma tu atstāj vāku paceltu, ceri, ka tev ir spēcīga imūnsistēma. Ir pierādīts, ka brīdī, kad tiek nolaists ūdens, gaisā paceļas liels baktēriju mākonis. Tas izplatās pa visu telpu milzīgā ātrumā, un atliek vien priecāties, ka mēs to neredzam.

Roku nemazgāšana

Regulārais roku mazgāšanai būtu jābūt tikpat pašsaprotamam paradumam kā ēšana un gulēšana. Tieši uz rokām ikdienā nonāk daudz baktēriju. Cik daudz lietām tu dienas laikā pieskaries, gan mājās, gan sabiedriskā vietā? Ja nu galīgi nav iespējas nomazgāt rokas, izmanto vismas roku dezinfekcijas līdzekli, kas vienmēr var atrasties somiņā.

Zobu izmantošana šķēru vietā

Cik bieži tev ir gadījies mēģināt kaut ko atvērt ar zobu palīdzību? To riekstu paciņu, kuru pirms tevis veikalā apčamdījis vēl kāds... Katru reizi, kad tu to dari, tu ne vien traumē zobus un smaganas, bet arī „apēd” pāris tūkstošus baktēriju.

Klepošana vai šķaudīšana plaukstā

Par šķaudīšanu plaukstā pavisam noteikti labāka ir tā darīšana kabatlakatiņā vai augšdelma apvidū. Tā tu mazliet vairāk pasargāsi sevi. Tāpat, darot to kabatlakatiņā, tu samazini iespēju izplatīt baktērijas apkārt esošo cilvēku un priekšmetu virzienā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Whitehouse
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45793796sec.