Pētījums: slēpotāji vairāk izbauda dienu uz kalna nekā snovbordisti

Sporta psihologi veikuši pētījumu, lai sniegtu objektīvu atbildi uz bieži diskutēto jautājumu par to, kurš ziemas sporta veids labāks: slēpošana vai snovbords.

Kā liecina nesen veiktā pētījuma rezultāti, slēpotāji no aktivitātes gūst vairāk prieka nekā tie ļaudis, kuri uz kalna ierodas ar sniegadēli. Tomēr abu ziemas sporta veidu cienītājiem diena uz kalna pavisam noteikti nāk par labu – pat tie, kuri šīm aktivitātēm pievēršas salīdzinoši reti, gūst ievērojamu emocionālu baudījumu.

Kā liecina pētījuma ietvaros apkopotie slēpotāju viedokļi, viņu emocijas un iesaistīšanās aktivitātē ir aptuveni piecreiz izteiktākas nekā snovbordistiem vai tiem, kuri labprāt nododas abiem sporta veidiem. Pētnieki norāda, ka slēpojot, visticamāk, tieši šīs aktivitātes nepārtrauktā "plūsma" noved pie lielākas apmierinātības.

Pētījumā, kuru veikuši zinātnieki no Floridas Štata Universitātes (ASV) un Jonsei Universitātes (Dienvidkoreja), trīs atšķirīgos slēpošanas kūrortos Dienvidkorejā tika aptaujāti 279 cilvēki. 45 procenti respondentu deva priekšroku slēpošanai, bet 40 – snovbordam, savukārt pārējie 15 procenti aptaujāto atzina, ka mēdz nodoties abiem sporta veidiem.

Pētījuma rezultāti atklāj vismaz dažus no iemesliem, kādēļ ziemas sporta veidi, par spīti tādiem faktoriem kā salīdzinoša to dārdzība un nepieejamība daudzos pasaules reģionos ģeogrāfisko īpatnību dēļ, ir tik iecienīti.

"Pieaugušo rotaļīgums var pozitīvi ietekmēt viņu emocionālo pašsajūtu, bet aktivitātes un sociālā pulcēšanās, lai nodotos tādām sportiskām aktivitātēm kā, piemēram, slēpošana, noved pie pozitīvām psiholoģiskām pārmaiņām un veicina vispārējo labklājību," norāda Hjuņs-Vu Lī, sporta zinātnieks no Floridas Štata Universitātes. "Tas attiecas arī uz tiem cilvēkiem, kuri sportiskās aktivitātēs iesaistās ne visai bieži," viņš piebilst.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70425391sec.