Autors: BalticTravelnews.com
Avots: BalticTravelnews.com/Womenshealthmag.co.uk
Cilvēki pārāk daudz koncentrējas uz to, kā viņu uzturs ietekmē svaru, nevis smadzenes. Cilvēka smadzenes ir neticami organiskas mašīnas, kuras ir nepieciešamas un par kurām ir jārūpējas. Piedāvājam ieskatīties produktos, lai izdzīvotu saspringtā darba nedēļā.
Taukaina zivs
Reklāma

Lai veicinātu koncentrēšanos, nervu šķiedras, kas sūta ziņojumus smadzeņu šūnām ir jābaro ar taukainu vielu, ko sauc par mielīnu. Tauksākbes, piemēram, omega 3 atrodamas treknās zivīs. Ēd grauzdiņu ar tunci vai arī ik rītu lieto mencu aknu eļļu.
Mellenes
Mellenes ir īstas super ogas, nodrošinot cilvēka organismu ar antioksidantiem, kas savukārt pozitīvi ietekmē nervu sistēmu un smadzeņu darbību, palīdz cīnīties pret atmiņas zudumu un uzlabo garastāvokli.
Ķirbju sēklas
Sauja ķirbju sēklas katru dienu ir ieteicamā deva, lai cilvēka organisms saņemtu cinku. Cinks palielina smadzeņu enerģiju, uzlabojot atmiņu un fokusēšanās spējas. Ķirbju sēklās ir olbaltumvielas, aminoskābes, minerālvielas, vitamīni un ogļhidrāti.
Tomāti
Tomāti ir pierādīti kā pozitīva ilgtermiņa ietekme uz smadzenēm. Tomāti satur antioksidantu, ko sauc par likopēnu. Tie novērš smadzeņu šūnu bojāšanos, uzlabo atmiņu un problēmu risināšanas spējas.
Spināti
Spināti, tāpat kā tomāti, satur antioksidantus, kas cīnās pret brīvajiem radikāļiem. Pētījumā (ASV) atklājās, ka zaļās lapas uzlabo gan atmiņas, gan mācīšanās prasmes. Spinātos ir augsts kālija līmenis, kas palīdz smadzenēm būt darbīgākām.
Godži ogas
Šīs ogas ir spēcīgi antioksidanti, kas ir bagāti ar karotīnu, tajā skaitā, beta-karotīns, kas rada A vitamīnu. A vitamīns pazīstam ar savu spēju novērst enerģijas trūkumu organismā.
Valrieksti
Pētījumā, ko veica British Journal of Nutrition atklāja, ka valrieksti uzlabo argumentācijas prasmes. Valriekstos ir omega 3 taukskābes un antioksidanti. Valriekstus viegli iekļaut ēdienkartē – ēd gan salātos, gan putrā, gan jogurtā.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.