Tagad slēpņošana jeb Geocaching arī Skultes pagastā

Šī aizraujošā brīvā laika pavadīšanas nodarbe pasaulē pazīstama jau sen, un tagad populāra kļuvusi arī Latvijā jauniešu vidū. Slēpņošana (Geocaching) ir aktīva nodarbe brīvā dabā ar GPS vai citiem navigācijas paņēmieniem, kuras mērķis ir visā pasaulē izvietot un meklēt konteinerus, sauktus par ģeoslēpņiem. Tipisks ģeoslēpnis ir neliels ūdensnecaurlaidīgs konteiners (parasti, plastmasas kārba vai munīcijas kaste), kura satur ierakstu žurnālu un zīmuli. Lielākos konteineros var atrasties arī dažādi maiņas priekšmeti, parasti rotaļlietas vai kādi mazvērtīgi nieki. Slēpņošana ir kā mūsdienu "paslēpes", ko ikviens spēlējis bērnībā, un tagad to iespējams darīt vēl lielākos mērogos, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām.Tai ir daudz kopīgu iezīmju arorientēšanos un bagātību medībām. Ģeoslēpņi šobrīd atrodami vairāk kā 100 valstīs visā pasaulē, visos septiņos kontinentos, ieskaitot Antarktīdu. 2014. gada 21. novembrī pasaulē bija izvietoti 2 528 117 aktīvi ģeoslēpņi, no tiem, Latvijā — 3.466.

Slēpņošana sevī ietver ne tikai vienkāršu ceļošanu pēc kārotajiem dārgumiem, bet arī skaistu tūrisma un vēstures objektu apzināšanu. Tādēļ arī Skultes pagastā izvietoti jau pieci slēpņi, kas vēsta par dažādiem vēstures notikumiem cauri gadsimtiem, kā arī akcentē Skultes pagasta skaistākās vietas un takas.

Apceļot dzimto zemi var gan kopā ar ģimeni, gan draugiem vai darba kolēģiem, individuāli vai komandās. Slēpņošana ir aktīvs tūrisma veids, kas sevī ietver gan sportu, gan ceļošanu, gan „prāta asināšanu”, jo ne visi slēpņi atrodami uzreiz. Nereti slēpņa autors izvieto slēpņus grūti pieejamās vietās, kā arī koordināšu iegūšanai mēdz būt, ka jāizpilda kāds papildus uzdevums.

Skultes pagastā izvietotajos slēpņos lasāmi apraksti par vietas vēsturi un neliela dāvaniņa pirmajam slēpņa atradējam.

Skultes pagasta slēpņus atpazīsi pēc ievadvārdiem "Iepazīsti Skultes pagastu!" Starp slēpņiem atradīsi leģendu par Metsepoles pili, seno ozolu un daudziem citiem objektiem.

Viss, kas tev nepieciešams ir navigācijas iekārta (GPS), kas atrodama gandrīz ikvienā viedtālrunī.

Meklē slēpņus iekš: https://www.geocaching.com/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.11370611sec.