TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgas pilsētas būvvalde līdz 1.martam iesniegtos vasaras kafejnīcu risinājumus izskata paātrinātā kārtībā

Rīgas pilsētas būvvalde informē, ka, iesniedzot sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu vietu (vasaras kafejnīcu) risinājumu projektu līdz šī gada 1. martam, iestāde nodrošina dokumentācijas izskatīšanu paātrinātā kārtībā - 10 darba dienu laikā.

Saskaņā ar Rīgas domes saistošo noteikumu Nr. 198 “Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība” 36. punktu, ja sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu vietas risinājuma projekts iesniegts no 1. janvāra līdz 1. martam, Rīgas pilsētas būvvalde lēmumu saskaņot vai atteikt saskaņot projektu pieņem 10 darba dienu laikā. Savukārt, ja tirdzniecības vietas risinājuma projekts iesniegts pēc 1. marta, iestāde nodrošina projekta izskatīšanu pēc standarta kārtības - mēneša laikā.

Tāpat Būvvalde aicina komersantus izmantot iespēju iegūt tirdzniecības vietas saskaņojumu uz laiku līdz trīs gadiem. Lai to veiktu, tirdzniecības dalībniekam sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu vietas risinājumu projekts iestādē jāiesniedz elektroniski, kā arī tam jābūt izstrādātam atbilstoši minēto noteikumu prasībām. Būvvaldes saskaņojums vairākām sezonām ir spēkā, ja tirdzniecības dalībnieks netiek administratīvi sodīts par šo noteikumu pārkāpumiem saistībā ar tirdzniecības vietas iekārtošanu.

Attīstoties uzņēmējdarbībai un palielinoties tūristu skaitam, katru gadu interese par sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu vietu risinājumiem pilsētā pieaug, 2017. gadā Būvvaldei izsniedzot saskaņojumu 555 tirdzniecībai vietai.  Tā kā vasaras sezona, ņemot vērā laika apstākļus, valstī iestājas maija beigās vai jūnija sākumā, iesniegto risinājumu skaņošana Būvvaldē kulmināciju sasniedz aprīlī un maijā, atsevišķos gadījumos turpinoties arī jūnijā, kad uzņēmēji nereti vēlas iegūt saskaņojumu maksimāli ātri. Ņemot vērā komersantu intereses un spēkā esošo likumdošanu, vasaras kafejnīcu īpašnieki aicināti nekavēties ar sabiedriskās ēdināšanas vietu risinājumu saskaņošanu.   

Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas vietas vizuālā risinājuma dokumentācijas iesniegšana un izskatīšana ir bez maksas, savukārt, ja komersants vasaras kafejnīcas ietvaros vēlas saskaņot arī reklāmu (piemēram, ēdienkartes izvietošana), nepieciešams veikt pašvaldības nodevas iemaksu 22,77 eiro apmērā par reklāmas izvietošanas atļaujas sagatavošanu. Lai saņemtu ielu tirdzniecības atļauju sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai, komersantam pēc Būvvaldes skaņojuma saņemšanas iecere jāiesniedz Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā. Izpilddirekcija izskata iesniegumu un izsniedz ielu tirdzniecības atļauju. Papildu izmaksas var veidoties gadījumos, ja komersants vasaras kafejnīcu plāno izvietot uz pašvaldībai piederošas zemes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.47513103sec.