TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Nozares pārstāvji spriež par Rīgas Centrāltirgus ēdināšanas zonas attīstības perspektīvām

Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā norisinājās ekspertu diskusija “Tirgus “fūdkorts” - būt vai nebūt?”, kurā piedalījās sabiedrībā pazīstami eksperti sabiedriskās ēdināšanas jomā, restorānu īpašnieki un tūrisma biznesa jomas speciālisti – Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais, Lauris Aleksejevs, Inga Kavaca, Arvis Zēmanis, Anna Blaua un Artis Druvinieks.

Sadarbībā ar nozares speciālistiem diskusijas laikā tika izvērtēts ēdināšanas zonas koncepta nozīmīgums Rīgas Centrāltirgum, iepriekšējā projekta trūkumi un priekšrocības, kā arī iezīmēti iespējamie attīstības virzieni.

"Mēs katru dienu domājam par to, kā padarīt tirgu pievilcīgāku mūsu klientiem, veidojot tirgu par vietu, kur iespējams ne tikai iepirkties, bet arī jauki pavadīt laiku. "Sabiedriskās ēdināšanas sektori" ir visu mūsdienīgāko pasaules tirgu daļa, tāpēc šodienas diskusijā mēģināsim rast atbildes uz jautājumiem vai šāds "sabiedriskās ēdināšanas sektors" Rīgas Centrāltirgū ir nepieciešams un, ja ir nepieciešams, tad kāds?," - atklājot šo diskusiju teica AS “Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.

Visi diskusijas dalībnieki uz galveno jautājumu atbildēja apstiprinoši – ēdināšanas sektors Rīgas Centrāltirgū ir nepieciešams, tomēr šādam sabiedriskās ēdināšanas sektoram, primāri, jākļūst par iemīļotu tikšanās vietu pilsētnieku vidū, lai katrs pilsētnieks ieteiktu apmeklēt šo vietu saviem draugiem un pilsētas viesiem. Jaunā koncepta attīstības virzieni var būt dažādi, tomēr ļoti būtiski ir nodrošināt latviešu nacionālās virtuves pieejamību, iekļaujot kopējā piedāvājumā ēdienus, ko var pagatavot no tirgū nopērkamiem produktiem, nodrošināt vietējiem iedzīvotājiem pieņemamu cenu līmeni, kā arī sniegt iespēju vietējiem ražotājiem prezentēt savus produktus un to labākās garšas. Virkne ekspertu jaunā koncepta īstenošanai piedāvāja piesaistīt jau esošos tirgotājus. Vietējais piedāvājums ir tā “rozīne”, kas būs interesanta arī tūristiem. Protams, šodien, pandēmijas apstākļos, Rīgas Centrāltirgus diez vai, varētu cerēt uz tūristu pieplūdumu, tomēr, agri vai vēlu, pandēmija beigsies un tūristi atgriezīsies mūsu pilsētā.

"Mēs esam ļoti pagodināti, ka atzīti eksperti restorānu un tūrisma biznesa jomā ir ieinteresēti Rīgas Centrāltirgus ēdināšanas zonas attīstībā. Noteikti esam atvērti turpmākai sadarbībai." - tā diskusijas nobeigumā teica Artis Druvinieks.

Diskusija "Tirgus “fūdkorts” - būt vai nebūt?" noritēja pasākumu ietvaros, kas veltīti Rīgas Centrāltirgus 90.dzimšanas dienai, kas tiks svinēta šī gada 10.novembrī.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.3636961sec.