TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Studenti uzsāk mācības airBaltic un PIKC Liepājas Valsts tehnikuma jaunajā programmā

14 studenti uzsākuši mācības jaunajā programmā, kurā topošie gaisa kuģu mehāniķi var iegūt praktiskās zināšanas, strādājot ar airBaltic gaisa kuģiem. Programmu izstrādāja PIKC Liepājas Valsts tehnikums sadarbībā ar airBaltic. Prakse notiks airBaltic Training autorizētajā Diamond Aircraft apkopes centrā, kas atrodas starptautiskajā lidostā Liepāja.


airBaltic Training izpilddirektors Kristaps Lapsa norāda: “Šobrīd jaunie studenti jau paspējuši apmeklēt airBaltic tehniskos angārus gan Liepājā, gan Rīgā, lai iepazītos ar uzņēmuma darba principiem. Mēs vēlamies atbalstīt izglītības iespējas aviācijas nozarē, kas nākotnē nodrošinās jaunu un augsti kvalificētu darbaspēku.”


PIKC Liepāja Valsts tehnikums direktora vietniece izglītības organizēšanas un attīstības jomā un grupas Gaisa kuģa mehāniķis audzinātāja Ilze Kupše piebilst: ''airBaltic Training mums ir devis iespēju izmantot brīvu nišu darba tirgū un 14 jauniešiem pusotra gada laikā iegūt kvalifikāciju Gaisa kuģa mehāniķis. PIKC Liepājas Valsts tehnikums ir gandarīts par mums īpaši pievērsto uzmanību un atsaucību modulārās izglītības programmas īstenošanā.''


Jaunie speciālisti pēc programmas absolvēšanas varēs strādāt komerciālo aviolīniju kompānijās un aviācijas tehniskās apkalpošanas uzņēmumos. Gaisa kuģa mehāniķa darba pienākumos ietilpst gaisa kuģa sagatavošana tehniskajai apkopei, tehnisko apkopju plānošana, kā arī gaisa kuģu remonta darbu veikšana.


Par airBaltic īsumā:

airBaltic (Air Baltic Corporation AS) ir viena no punktuālākajām lidsabiedrībām pasaulē, kas savieno Baltijas reģionu ar 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. airBaltic ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 96,14%  akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA Aircraft Leasing 1 pieder 3,86%. airBaltic veic lidojumus ar 22 Airbus A220-300 lidmašīnām. airBaltic ir saņēmusi vairākus starptautiskus apbalvojumus par izcilību, inovatīviem pakalpojumiem un saviem sasniegumiem, pateicoties veiksmīgai uzņēmējdarbības restrukturizēšanai. 2017. gadā lidsabiedrība saņēma CAPA apbalvojumu kā gada reģionālā lidsabiedrība, bet 2018. un 2019. gadā airBaltic tika apbalvota ar ATW Tirgus līdera balvu. 2019. gadā airBaltic saņēma Airline Strategy Nozares līderības balvu (Sector Leadership Award).


airBaltic meitas uzņēmums airBalticTraining savā modernajā un īpaši izveidotajā apmācības centrā Rīgā piedāvā plašu aviācijas apmācību pakalpojumu klāstu. Uzņēmums izveidots 2010. gadā un kopš tā laika katru gadu sniedz apmācību aptuveni 3 000 profesionāļu no visas pasaules – vairāk nekā 1 500 pilotiem, gandrīz 1 000 stjuartu un vairākiem simtiem lidostas darbinieku, bagāžas aģentiem, drošības darbiniekiem un citiem. Lai iegūtu sīkāku informāciju, apmeklējiet: http://airbaltictraining.com.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36142182sec.