TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgā atklāj jaunu revolucionāra koncepta studentu viesnīcu «Duck Republik»

 14. oktobrī, piedaloties visu lielāko galvaspilsētā bāzēto universitāšu pārstāvjiem, Rīgā tika atklāta pirmā revolucionārā koncepta studentu viesnīca “Duck Republik”, kuras investīciju apjoms sasniedz 7.5 miljonus eiro.

15 bildes.

Nākamo 5-7 gadu laikā uzņēmums plāno kļūt par vadošo privāto studentu mājokļa piegādātāju Centrālajā un Austrumeiropā, atverot 15 jaunas viesnīcas vismaz septiņās Eiropas valstīs. Pirmā šāda tipa viesnīca tika atklāta tieši Rīgā, Lauvas ielā 1 – akcentējot to, ka Latvijai nākamajos gados ir liels potenciāls veicināt izglītības eksportu, attīstot studentu izmitināšanas vietas.

Atklātā viesnīca ir mūsdienīgs, Latvijā un Baltijā revolucionārs studentu mājokļa risinājums, kas piedāvā pilnu servisu, nodrošinot visu nepieciešamo - ne tikai mājīgas telpas, kur dzīvot un mācīties, bet arī socializēties un pavadīt laiku starptautiskā vidē. “Duck Republik” telpās ir 350 dzīvošanas vietas, no kurām jau šobrīd daļā dzīvo studenti un jaunie speciālisti, kam Latvija kļuvusi par “otrajām mājām”, studējot vai sperot pirmos soļus pa karjeras kāpnēm.

Hanno Liiva (Igaunija), “Duck Republik” izpilddirektors: "Mūsu mērķis – radīt labāko studentu mājokli pasaulē, un kļūt par studentu pirmo izvēli, meklējot mājokli ārzemēs, kā arī kopumā sekmēt studentu mobilitāti un savstarpējo sadarbību, neatkarīgi no studiju jomas un valsts, no kuras viņi nākuši. Mums jau šobrīd izveidojušies cieša sadarbība ar Latvijas universitātēm, tā piemēram, nākamos 20 gadus pārvaldīsim RTU dienesta viesnīcu Biešu ielā. Tuvāko gadu laikā plānojam tur ieguldīt vairāk nekā 4 miljonus eiro, lai jau nākamajā gadā vērtu durvis, studentiem piedāvājot jau pavisam cita koncepta mājvietu. “Duck Republik” koncepta pirmās viesnīcas atklāšana ir nozīmīgs solis, lai ciešā sadarbībā ar universitātēm, veicinātu izglītības eksportu un padarītu Latviju par arvien iekārojamāku ārvalstu studentu galamērķi, jo tajā brīdī, kad jaunietis izvēlas mācīties ārpus savas dzimtenes, viens no būtiskākajiem jautājumiem ir dzīvesvietas iespējas.”

Pasākumā klātesošos uzrunāja arī Rīgas Tehniskās universitātes Rektora vietnieks starptautiskajā akadēmiskajā sadarbībā un ārzemju studentu apmācībā Igors Tipāns: “Izglītības eksporta jomā šis gads neapšaubāmi ir ļoti izaicinošs un sarežģīts, tomēr studentu mobilitāte ir un paliek par augstskolām un Latvijas ekonomikai nozīmīgu nozari. Latvija ir līderis Baltijas valstīs pēc ārvalstu studentu skaita - droša, ērta un savstarpējo komunikāciju veicinošā vide ir viens no svarīgiem kritērijiem, kas sekmē Latvijas augstākās izglītības eksportu. Mēs esam gandarīti par sadarbību ar "Duck Republik" un ticam, ka infrastruktūras attīstība ir veids, kā celt savu latiņu Eiropas izglītības tirgū, jo vispirms studentiem ir jānodrošina kvalitatīva vieta, kur dzīvot, un tad sekos panākumi arī studiju procesā.”

Toms Baumanis, Rīgas Stradiņa universitātes administrācijas un attīstības prorektors, norāda: “Latvija jau šobrīd ir starptautiskiem studentiem pievilcīgs galamērķis – neskatoties uz Covid-19 izraisītiem apstākļiem, RSU šajā mācību gadā uzņēma rekordlielu ārzemju studentu skaitu. Augstas kvalitātes izglītība, moderna un atvērta sabiedrība, demokrātiskas izmaksas un droša vide ir tas, kas sekmē Latvijas piedāvātās izglītības tēlu pasaulē. Šāda tipa studentu viesnīcas atvēršana var kļūt par svarīgu pienesumu nozares attīstībai, un rada piemēru arī citiem, jo kur pulcējas jauni cilvēki – tur ir nākotne.”

Nodrošinot pieejamas cenas, "Duck Republik" piedāvā pilnu pakalpojumu klāstu: dažāda tipa istabas un studiju tipa dzīvokļus, virtuvi, trenažieru zāli un vietu jogas nodarbībām, pašapkalpošanās veļas mazgātavu, āra terasi, bezmaksas WiFi, semināru un koplietošanas telpas, drošu velo un auto stāvvietu, kā arī bāru, kinozāli un dažādas citas socializācijas iespējas. Tas viss – revolucionārā, radošā un ilgtspējīgā iekārtojumā! "Duck Republik" misija ir savest kopā cilvēkus, gan no ārzemēm, gan Latvijas – gan studentus, gan jaunos profesionāļus, kas Latviju izvēlējušies par vietu, kur spert pirmos soļus pa karjeras kāpnēm, lai dzīves laikā viņiem šie kontakti noderētu. 

Papildu informācija pieejama: https://duckrepublik.eu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55315208sec.