TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Darījumu tūrisma dienā diskutē par globāli konkurētspējīgu pakalpojumu attīstīšanu

Lai diskutētu par globāli konkurētspējīgu darījumu tūrisma pakalpojumu attīstību Latvijā, 15. oktobrī Latvijas Kongresu birojs (LKB) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Rīgas Tūrisma Attīstības biroju (RTAB) rīkoja pirmo Darījumu un pasākumu tūrisma dienu un Latvijas konferenču vēstnešu forumu. Pasākumā, kas norisinājās jaunatklātajā ATTA centrā, piedalījās Ekonomikas ministrijas, Rīgas domes, kā arī darījumu un pasākumu tūrisma nozares vadošie eksperti.

“Aizvadītajos gados darījumu un pasākumu tūrisma joma Rīgā ir strauji attīstījusies, nodrošinot būtiski pienesumu pašvaldības budžetam un Latvijas ekonomikai kopumā. 90% no visiem darījumu tūrisma pasākumiem tiek organizēti Rīgā, nodarbinot aptuveni 10 tūkstošus cilvēku. COVID-19 pandēmija un jaunā realitāte ir mūsu iespēja pacelt šo tūrisma veidu jaunā līmenī,” uzsver RTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Jenzis.

Līdz COVID-19 pandēmijai tūrisms bija vadošā Latvijas pakalpojumu eksporta nozare, kuras apjoms 2019. gadā bija 1 miljards eiro, veidojot 4,5% no valsts IKP. Viena darījumu tūrista vidējie tēriņi dienā mūsu reģionā bija būtiski lielāki nekā viena atpūtas tūrista - 700 EUR, tāpēc pasākuma paneļdiskusijās tika diskutēts par valsts un pašvaldības atbalsta mehānismiem, kā arī Rīgas un Latvijas priekšrocībām un iespējām darījumu un pasākuma tūrisma attīstībā jaunās realitātes apstākļos.

Aizvadīto mēnešu laikā LIAA ir aktīvi sadarbojies ar tūrisma nozari, ir izveidoti īpaši atbalsta instrumenti starptautiskās konkurētspējas veicināšanas programmā, lai nodrošinātu straujāku nozares atlabšanu.

“Darījumu tūrisms ir nozīmīga niša ar ļoti augstu pievienoto vērtību. Latvijā ir cilvēki, zināšanas un infrastruktūra, lai nodrošinātu augstas kvalitātes darījumu tūrisma pakalpojumus, tādēļ ir ļoti būtiski nepazaudēt esošās pozīcijas un būt gataviem atkal uzņemt viesus. Pašlaik ir īstais laiks, lai strādātu pie jauniem produktiem un pakalpojumiem. Viens no šādiem virzieniem ir hibrīdpasākumi. Vēlos iedrošināt nozares uzņēmumus izmantot pieejamo atbalstu un meklēt jaunas idejas, lai Latvijas darījumu un pasākumu tūrisma nozare spētu piedāvāt kvalitatīvus un globāli konkurētspējīgus risinājumus,” atzīmē LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Pasākumā tika prezentēta arī Latvijas Konferenču un Kongresu Vēstnešu (LKV) programma, kuras ietvaros nozaru eksperti un akadēmiskās vides pārstāvji tiks aicināti kļūt par darījumu tūrisma vēstnešiem un piesaistīt Latvijai starptautiskas konferences un pasākumus.

“Latvijas Konferenču Vēstnešu programma ir starptautiskajā pieredzē un praksē balstīts darījumu un pasākumu tūrisma mārketinga instruments efektīvai starptautisku konferenču un kongresu piesaistei Latvijā. Programmas vēstneši ir motivēti un ietekmīgi savu nozaru pārstāvji, kas popularizējot galamērķi  un piesaistot Latvijai starptautiskus pasākumus nodrošina ilgtspējīgu darījumu un pasākumu tūrisma, kā arī savas pārstāvētās nozares attīstību Latvijā. Esam gandarīti, ka šodien varam godināt Latvijas Konferenču vēstnešus no dažādām tautsaimniecības nozarēm, kuru neatlaidīgas darbības rezultātā Latvijā jau ir notikuši nozīmīgi pasākumi,” papildina Latvijas Kongresu biroja valdes priekšsēdētājs Jānis Astahovs.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44493699sec.