TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvijas tūrisma forumā akcentē vietējā tūrisma lomu un apbalvo labākos jaunos tūrisma objektus

2020. gada 11. decembrī tika aizvadīts Latvijas tūrisma forums, kurā nozares pārstāvji atskatījās uz aizvadīto gadu un iezīmēja mērķus nākošajam gadam. Tiešsaistes pasākumu organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), un tajā tika apbalvoti arī konkursa "Jaunais tūrisma produkts 2020" uzvarētāji un labākie studentu zinātniski pētniecisko darbu autori tūrisma nozarē.

"Tūrisma nozarei šis gads bija ļoti sarežģīts, bet ir notikušas arī pozitīvas lietas. Pieauga interese par vietējo tūrismu, tapuši jauni tūrisma produkti un meklēti risinājumi, kā strādāt pandēmijas apstākļos. Jau šobrīd ir skaidrs, ka, atveroties tūrisma iespējām, nozares pārstāvjiem būs jāskrien daudz un ātri. Ieguvēji būs tie, kas pēc ceļošanas ierobežojumu atcelšanas, spēs ātrāk noreaģēt, tādēļ mums jābūt gataviem un jau šobrīd jāiezīmē, risinājumi dažādām situācijām," tā, atklājot forumu, dalībniekus uzrunāja LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Ar LIAA starpniecību tūrisma nozares uzņēmumu atbalstam krīzes seku mazināšanai šogad ir novirzīti 19,4 miljoni eiro. Lielākā daļa no šiem līdzekļiem jau izmaksāta algu subsīdijās 826 tūrisma nozares uzņēmumu, bet šobrīd ir atvērta pieteikšanās viesnīcu operacionālo izmaksu programmā, kuras kopējais finansējums ir 4,8 miljoni eiro. Ekonomikas ministrija turpina darbu arī pie īpašas vaučeru programmas viesnīcām, kuras varēs cilvēkiem nodrošināt pašizolācijas pakalpojumus ar valsts atbalstu.

"LIAA prioritātes nākošajam gadam būs saistītas ar vietējā tūrisma popularizēšanu un ar mārketinga aktivitātēm tuvākajos tirgos, kuri atgūsies straujāk. Atbalstu sniegsim arī darījuma tūrisma aktivitātēm un hibrīdpasākumu organizētājiem. Atsevišķas kampaņas esam iecerējuši Somijā un Vācijā, tāpat aktīvi strādāsim, uzrunājot Lietuvas un Igaunijas ceļotājus. Savus plānus pieskaņosim epidemioloģiskajai situācijai, bet ticam, ka, uzsākoties vakcinācijai, ceļot atkal būs iespējams," uzsver LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.

Forumā ar savu pieredzi, kā izmantot digitālos rīkus, dalījās "Digital Tourism Think Tank" dibinātājs Niks Halls, kurš uzsvēra, ka šobrīd ir īstais brīdis, lai labāk saprastu savu klientu un izdarītu mājas darbus. "Analizējiet savu biznesu, esiet gatavi negaidītajam, gatavi mainīties un koriģēt savus plānus. Pielāgojieties situācijai, pat ja tās ir īstermiņa pārmaiņas. Digitālie risinājumi, automatizācija, klientu vadības sistēma, automātiskie atbildētāji, koncentrējies uz to kas klientam ir svarīgi," tā digitalizācijas lomu ieskicēja Niks Halls

Ar prezentācijām forumā uzstājās arī psihoterapeite Laura Valaine, runājot par izaicinājumiem un ieguvumiem, kuras nes pārmaiņas un aģentūras "NORD DDB Latvia" Stratēģiskā direktore Anna Celmiņa, kura akcentēja principus, kuri jāņem vērā, strādājot jaunajos apstākļos.

Forumā tika apbalvoti arī konkursa "Jaunais tūrisma produkts 2020" dalībnieki. Konkursa mērķis ir veicināt Latvijas tūrisma produktu atpazīstamību un popularizēt veiksmīgākos jaunos tūrisma produktus. Konkursa nolikums paredz, ka tiek izraudzīti trīs uzvarētāji, bet papildus godalgotajām vietām konkursa žūrija piešķīra arī trīs atzinības rakstus.

Pirmo vietu konkursā "Jaunais tūrisma produkts 2020" ieguva Vidzemes plānošanas reģions ar produktu "Garās distances pārgājienu maršruts "Mežtaka"". Tas ir Eiropas garās distances pārgājienu maršruta E11 daļa Baltijas valstīs, kas ved cauri Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skaistākajiem mežiem un nacionālajiem parkiem. Maršruta garums Latvijā ir vairāk nekā 600 kilometri.

Otro vietu konkursā ieguva SIA "JA Travel" ar produktu "Burā un zvejo Liepājā". Tā ir iespēja iepazīt zvejas amatu, izbraucot jūrā ar īstu piekrastes zvejas kuģi un tā komandu.

Trešo vietu konkursā ieguva SDV Evija Djatkoviča ar produktu "Ekotūrisma piedzīvojums "Lost in Latgale Kayaking"", piedāvājot izzinošus laivu pārgājienus pa mazāk zināmajiem laivošanas maršrutiem Latvijā ar saturiskām pieturvietām un saliedējošām aktivitātēm.

Konkursa "Jaunais tūrisma produkts 2020" pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma balvas un iespēju doties ārvalstu pieredzes apmaiņas braucienā pēc ceļošanas ierobežojumu atcelšanas.

Savukārt konkursa žūrijas komisijas atzinības ieguva Jēkabpils vēstures muzejs ar produktu "Jēkabpils pilsētas vēstures ekpozīcija", Kocēnu novada dome par produktu "Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centrs "Ztornis"" un "Tallink Latvija" par produktu "Pasažieru kuģu satiksme maršrutā Helsinki - Rīga".

Studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursa mērķis ir veicināt Latvijas tūrisma nozarei nozīmīgu jautājumu pētīšanu, inovatīvu ideju attīstību, tūrisma mērķa tirgu izpēti, tūrisma produktu analīzi, attīstību un virzīšanu tirgū, moderno tehnoloģiju risinājumu ieviešanu tūrisma nozarē. Šogad konkursā par labāko tika atzīts Jeļenas Klimanovičas maģistra darbs "Bijušās dzelzceļa līnijas Rīga Preču - Ērgļi ainavtelpa" no Latvijas Lauksaimniecības universitātes Vides un būvzinātņu fakultātes. Darba vadītāja: Kristīne Vugule. Otro vietu ieguva Vidzemes augstskolas Sabiedrības zinātņu fakultātes studentes Anitas Vaikules bakalaura darbs "Sēlijas velotūrisma galamērķa veicināšanas rīka - digitālās kartes "Sēlijas velomaršruti" izveide". Darba vadītāja: Iveta Druva - Druvaskalne. Bet trešo vietu konkursā ieguva Liene Lāce no Vidzemes augstskolas Sabiedrības zinātņu fakultātes ar bakalaura darbu "Latviešu radošo ceļotāju 20.gs. 20-30.gadu ārzemju braucienu un jaunrades iekļaušana tūrisma nozarē". Darba vadītājs: Jānis Kalnačs.

Zinātniski pētniecisko darbu autori un viņu darbu vadītāji saņēma dāvanu kartes, kuras varēs izmantot ceļošanai Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.12968016sec.