TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Iveta Kravale: Prieks, ka arī mēs «ķeram vilni»

Tūrisma nozare 2020. gadā ir daudz cietusi, taču "DMC Meeting Tour Travel@SPA Consultants" vadītājai Ivetai Kravalei ir optimistisks skats uz dzīvi.

Nedaudz mulsinoši, bet arī šī - 2020.gada beigas, ir piepildītas ar dažādiem pasākumiem, tiek veikts padarītā kopsavilkums, apbalvoti labākie un klāstīti nākamā gada mērķi. Uztveru to kā signālu, ka dzīve tomēr nav apstājusies.

Šodiena bija lieliska ar to, ka notika ikgadējais Latvijas Tūrisma forums. Saskaņā ar pasākuma vadītāja teikto, šo “phygital” formāta pasākumu apmeklēja vairāk nekā 800 dalībnieku, starp kuriem biju arī es. Tehnoloģiju straujā attīstība tomēr ir viena covida pozitīvā lieta. Piedalās visi-tuvi un tāli! Foruma organizācija bija laba, un saturs, vismaz man – pat iedvesmojošs. Nedaudz pievīla interneta kvalitāte, tādēļ ceru, ka nākamnedēļ pieejamais foruma videoieraksts būs bez tehniskajām kļūmēm, un to runu fragmentus, kurus gribējās dzirdēt, bet neizdevās, varēšu noklausīties.

Lai arī 2020.gads tūrismā ir cenzētos vārdos neaprakstāms, LIAA pārstāvjiem bija ko sacīt par paveikto, tika apbalvoti labāko tūrisma produktu radītāji un nozarei tika atgādināts par palīdzības instrumentiem, kā arī pastāstīts par plāniem tuvākajai nākotnei. Tradicionāli arī šogad auditoriju par pasaules tendencēm informēja kāds ārvalstu eksperts. Šoreiz tas bija kompānijas Digital Tourism Think Tank https://www.thinkdigital.travel/ dibinātājs Nick Hall. Niks, protams, uzsvēra absolūtu nepieciešamību uzņēmumiem radīt inovācijas, un digitalizēties, lai pārdzīvotu šo krīzi un veiksmīgi no tās izietu. Kompānijas mājaslapā atrodu aktuālu šī brīža biznesu – palīdzība tūrisma uzņēmumiem izkulties no covida purva. Ko lai saka – aktuālā dizaina domāšana, malači, noķēruši vilni.

Sirdi sildīja nozares kolēģu diskusijas pasākuma noslēgumā. Prieks, ka arī mēs “ķeram vilni.” Kā nu katrs to dara, bet visu stāstos vienojošs elements ir milzīgs darbs. Tieši tā – darbs neļauj pagurt, iekrist depresijā, ļauties panikai. Iespējams, mazāk jādomā un jāanalizē, bet vairāk jāieklausās sevī un jārīkojas pēc mežonīgā biznesa principiem čujs, ņuhs un poņa. Tagad vēl to nezinu. Katram izdzīvošanas scenārijs būs savs. Turamies!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53553987sec.