TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Novatours» jubileja: Divdesmit gadi kopsolī ar Latvijas ceļotājiem

Pieredzot līdz šim izaicinošākos apstākļus tūrisma nozarē, Baltijas valstīs lielākais tūroperators “Novatours” svin savu divdesmito jubileju. Aizvadītajās desmitgadēs uzkrāta ne vien virkne krāšņu pasaules iespaidu, bet arī bagāta pieredze, zināšanas un stabilitāte, lai, ceļošanai atgriežoties ierastajā ritmā, varētu turpināt palīdzēt ceļotājiem piepildīt svešzemju iepazīšanas sapņus. Godinot aizejošās desmitgades, tūroperators apkopojis būtiskākos skaitļus, faktus un ieskatus par ceļošanu aizvadītajos gados.    

CEĻOŠANAS EVOLŪCIJA

Uzākot darbību, 2001. gada sākumā Latvijas ceļotāji tika aicināti doties atpūtā uz Turcijas kūrortu Antāliju. Lidojumi notika reizi nedēļā un piedāvātais galamērķis acumirklī tika iemīlēts, ierindojoties 20 gadu top galamērķu virsotnē.

Pirmajiem lidojumiem tika izmantotas vēl Padomju Savienības laika ražojuma lidmašīnas TU-154 un JAK-42, kas, attīstoties tūrisma industrijai, šobrīd ceļojumiem uz Turciju aizstātas ar mūsdienīgiem lidapartātiem Airbus 320 un Airbus 220.

Kopumā 20 gadu laikā apkalpoto ceļotāju skaits sasniedz aptuveni 500 000 cilvēku, bet pirmo galamērķi papildinājuši nu jau 57 citi.

IEMĪĻOTĀKIE GALAMĒRĶI

No 58 piedāvātajiem ceļojumu galamērķiem gadu gaitā ziemas braucieniem populārākie bijuši Ēģiptes un Kanāriju salu kūrorti, kur vēsajā gadalaikā iespējams paslēpties no Latvijas pelēcīgā drūmuma un aukstuma, kā arī Itālijas kalni, kas dāvā īstu ziemu, plašas sniega aktivitāšu iespējas un savu īpašo, nesteidzīgā dzīvesstila šarmu.

Vasaras ceļojumu galamērķu topa virsotnē ierindojas Turcija, Bulgārija un Grieķija, kur vasarīgs siltums ir nemainīgi garantēts.

CEĻOTĀJA PORTRETS

Ceļojumu mīlestībā nav vecuma ierobežojumu. Ārvalstu braucienus iemīļojuši dažnedažāda vecuma pasaules izzinātāji - sākot no pavisam agra vecuma, kad vecāki vēl veic izvēles, līdz pat sirmam vecumam. Tomēr aktīvākie ceļotāji, kas izvēlas un novērtē pilnībā organizētus atpūtas braucienus uz dažādu valstu kūrortiem, ir vecuma grupā no 45 līdz 65 gadiem, bet ne mazāk ceļojumus ir iemīlējuši arī ceļotāji 25 - 44 gadu vecumā.

20 ceļojumu gados visjaunākais tūroperatora ceļotājs bijis vien 3,5 mēnešu vecumā, bet ceļotājam ar visbagātāko mūža pieredzi bijis 93 gadu.

Ceļošanu, kā atpūtu no ikdienas un darba dunas, iemīļojuši dažādu nozaru un profesiju pārstāvji. Pasaules izzinātāju pulkā gandrīz katrā ceļojumā var atrast kādu policistu, ārstu, medmāsu, pārdevēju, skolotāju, kosmetologu, frizieri, grāmatvedi, skolotāju, uzņēmēju, sociālo darbinieku vai darba gaitas beigušu pensionāru.    

Ik gadu ceļotāju rindās ir arī atpūtnieki, kas braucienā dodas, lai mirkli ilgāk godātu jaunas ģimenes izveidošanos. Jaunlaulāto skaits veido aptuveni 1% no tūroperatora ceļotāju kopskaita.

Nereti ceļotājiem līdzi dodas arī iemīļotie mājdzīvnieki. Ķepaino ceļotāju pulkā 68% ir suņi, bet 32% ir kaķi.   

STABILITĀTE UN PASTĀVĪBA

Tāpat kā liela daļa tūroperatora klientu ir jau ilggadēji un paliekoši ceļalbiedri, arī tā darbinieki ir stabila un pastāvīga vērtība. Vidējais nostrādāto gadu ilgums “Novatours” kolektīvā ir 12 gadi, bet divi darbinieki kolektīvā ir jau kopš uzņēmuma dibināšanas dienas, t.i. 20 gadus.

Kopš 2011. gada tūroperatora vasaras braucienu infotūru organizēšanā iesaistījušies jau 1010 aģenti. To kopējais noietais soļu skaits, palīdzot ceļotājiem padziļinātāk iepazīt apciemoto valsti, sasniedz 141400000 soļus, kas ir vairāk nekā 225911 km.

Soļojot jaunā gadu desmitā, “Novatours” pateicas ik katram klientam, ik katram sadarbības partnerim un ik katram darbiniekam, kas palīdzējuši izaugt tik stipriem, lai varētu pārziemot tūrisma nozares piespiedu pauzi. “Novēlu visiem spēku un pacietību izturēt šo sarežģīto laiku! Ceļojumi pilnīgi noteikti atgriezīsies mūsu dzīvēs un dāvās mums vēl virkni neaizmirstamu piedzīvojumu!” novēl tūroperatora “Novatours” vadītājs Leonīds Močeņovs.     

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51643801sec.