TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lidosta «Rīga» iegūst četras zvaigznes «Skytrax» vērtējumā par COVID-19 drošības pasākumiem

Lidosta “Rīga” ir ieguvusi četras no piecām zvaigznēm prestižās aviācijas nozares reitingu aģentūras “Skytrax” novērtējumā par Covid-19 drošības pasākumiem lidostās (Covid-19 Airport Safety Rating).

“Skytrax” auditā, kas lidostā “Rīga” notika decembrī, neatkarīgi auditori izvērtēja, cik efektīvas ir lidostā ieviestās epidemioloģiskās drošības procedūras un cik konsekventi tās tiek ievērotas, kā arī pārbaudīja tīrību lidostas terminālī, noņemot bakterioloģiskos paraugus no virsmām. Tāpat tika novērtētas tīrīšanas un dezinfekcijas procedūras, sociālās distancēšanās politika un kontrole, sejas masku lietošana, roku dezinfekcijas aparātu pieejamība un individuālās aizsardzības līdzekļu lietošana darbiniekiem.

Kā norādīts “Skytrax” atzinumā, lidosta “Rīga” sniedz skaidru un saprotamu informāciju par lidostā ieviestajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem un to, kā jārīkojas gan ielidojošiem, gan izlidojošiem pasažieriem. Lidostā ir spēkā stingri noteikumi par masku lietošanu un iekļūšanu terminālī, ko kontrolē drošības personāls, pārbaudot biļešu rezervācijas esamību.

Lidostā “Rīga” izvietoti bezkontakta roku dezinfekcijas stendi, savukārt visi klientu apkalpošanas punkti ir aprīkoti ar aizsargstikliem, aizsargājot gan pasažierus, gan darbiniekus. Lidostā tiek ievēroti augsti tīrības standarti – regulāri dezinficētas virsmas un pastiprināta koplietošanas telpu uzkopšana. Lai gan lidojumu skaits ir samazinājies, lidosta pasažieru apkalpošanai izmanto visu termināli, kas nozīmē plašas sociālās distancēšanās iespējas, ko papildina atzīmes uz grīdas un krēsliem, palīdzot pasažieriem vieglāk ievērot nepieciešamo attālumu, norāda “Skytrax”.

Tāpat “Skytrax” atzīmē, ka lidosta ir iedzīvinājusi aptverošu Covid-19 drošības komunikācijas zīmolu “Neļauj vīrusam ceļot”, kas veidots košās krāsās, ir viegli pamanāms dažādos saskares punktos un satur viegli uztveramu un pasažieriem noderīgu informāciju.

Lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa uzsver: "Pasažieru un darbinieku  drošība un veselība ir mūsu svarīgākā prioritāte. Jau kopš pandēmijas sākuma lidosta “Rīga” ir ieguldījusi lielu darbu, lai pilnveidotu gan pasažieru un gaisa kuģu apkalpošanas procesus, gan infrastruktūru ar mērķi maksimāli mazināt slimības izplatības riskus. Epidemioloģiskās drošības pasākumi tiek regulāri papildināti atbilstoši jaunākajām veselības institūciju un starptautisko aviācijas organizāciju rekomendācijām. Tomēr tas, cik šie pasākumi būs efektīvi, ir atkarīgs arī no katra no mums – cik atbildīgi un rūpīgi pildīsim noteiktās prasības. Tāpēc aicinu – ceļosim paši, bet vīrusam ceļot neļausim!”

Visaptveroša epidemioloģiskās drošības programma “Neļauj vīrusam ceļot” lidostā “Rīga” darbojas kopš maija, paredzot pasākumu kopumu vairākos darbības virzienos lidostas un lidostā strādājošo uzņēmumu darbinieku aizsardzībai un  drošai pasažieru apkalpošanai, lai pēc iespējas mazinātu COVID-19 izplatības riskus. Lidosta “Rīga” ir pievienojusies Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūras (European Union Aviation Safety Agency, EASA) COVID-19 ierobežošanas hartai, apliecinot uzņēmuma gatavību strādāt pēc augstākajiem aviācijas nozares epidemioloģiskās drošības standartiem un sadarboties nacionālā un starptautiskā līmenī slimības izplatības risku mazināšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Avis
,


SIXT Latvija
,


airBaltic
,


Rixwell Elefant Hotel semināru telpas
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.50791097sec.