TŪRISMA BIZNESS | Bizness

23 lauku tūrisma uzņēmumi saņem vides kvalitātes zīmi «Zaļais sertifikāts»

„Zaļais sertifikāts” pārstāv dabas vērtības lauku tūrismā, un atpūta dabā šobrīd ir īpaši aktuāla. Lai arī lauku tūrisma uzņēmēji patreiz ir nogaidīšanas režīmā, darbs turpinās, lai, situācijai uzlabojoties, varētu no jauna sniegt pilnvērtīgu „Zaļo brīvdienu” piedāvājumu.

Tieši „Zaļais sertifikāts” pirms aptuveni divdesmit gadiem lauku tūrisma uzņēmumos ienesa tobrīd jaunas un neparastas, bet nu jau tik pašsaprotamas lietas – atkritumu šķirošanu, ūdens un elektrības taupīšanu, beziepakojuma pārtiku, videi draudzīgus mazgāšanas līdzekļus. Šodien ikviens var atpūsties laukos, saglabājot savus zaļā dzīvesveida ikdienas paradumus. Turpinot attīstību, „Zaļā sertifikāta” saimniecības ievieš jauninājumus un šobrīd aktuālākie ir saules paneļu uzstādīšana, uzlādes iespēju piedāvājums elektro auto, dabas maršruti un savstarpēja sadarbība, lai zaļās brīvdienas viesiem kļūtu interesantākas.

Noslēdzot šo gadu, „Zaļā sertifikāta” piešķiršanas komisija, kurā ir kompetenti vides un tūrisma speciālisti, apstiprināja vai pagarināja „Zaļo sertifikātu” lauku tūrisma uzņēmumiem, kuri ar pārliecību ietur zaļo kursu.

Iepazīsimies – sertificētas „Zaļās brīvdienas” piedāvā šādas saimniecības:

1. „Amatas mellenes”, Amatas novads

Saimniecībā audzē 6 dažādu šķirņu krūmmellenes. Saimniece izvadās pa apkaimes laukiem, pastāstīs par krūmmelleņu audzēšanu, pacienās un piedāvās iegādāties vērtīgās ogas. Bērni novērtēs saskarsmi ar mājdzīvniekiem – trušiem un kazām.

2. Viesu māja "Ārpus laika", Salaspils novads

Atpūta pašu saimnieku būvētā koka kupolmājā, ko ieskauj 4 hektāri meža un parka. Mežs tiek kopts harmoniskā cilvēka un dabas mijiedarbībā, ļaujot atpūsties cilvēkiem, un netraucējot arī putnus un dzīvniekus. Vieta, kur nosvinēt īpašus dzīves notikumus.

3. SIA „Latvijas ķiploks”, Raunas novads

SIA “LATVIJAS ĶIPLOKS” ir zīmols, kas simbolizē veselīgus, drošus un kvalitatīvus produktus, kas ražoti no Latvijā audzētiem ķiplokiem. Ciemiņiem iepazīšanās ar ražotni un degustācijas.

4. Lauku sēta „Caunītes”, Ozolnieku novads

Iekārtojot šo lauku sētu, saimnieku mērķis bija veidot senlaicīgas un mūsdienīgas latviskas noskaņas apvienojumu. Lauku sētas centrālā vieta ir klēts ar maizes krāsni, kurā viesi mācās cept tradicionālo rudzu maizi.

5. Atpūtas komplekss „Laumu dabas parks”, Talsu novads

Lauku pirts un pirtnieka pakalpojumi možam garam un veselībai. Meža taka, Augu taka, Minigolfa taka, Putnu taka, Sporta taka ar šķēršļu pārvarēšanu un Bišu taka ar dzīvu bišu apskati.

6. Brīvdienu māja „Ziedkalni”, Dundagas novads

Guļbaļķu mājiņa meža ielokā Slīteres nacionālā parka pievārtē. Pirtnieka pakalpojumi, makšķerēšana un loma kūpināšana, laivas, velosipēdi, ogošana, sēņošana, pastaigas mežā.

7. Bioloģiskā zemnieku saimniecība "Janavas", Kokneses novads

Bioloģiski audzētas zāļu tējas, dabīgi ziedūdeņi un sejas krēms. Dabas taka pa bioloģiskām pļavām Daugavas senlejā, saimnieces stāsti par  ārstniecības augiem, to ietekmi uz cilvēka veselību.

8. Brīvdienu māja „Zaķu jūras māja”, Ventspils novads

Aiz kāpas - atklātā jūra ar smilšainu liedagu līdz pat apvārsnim. Tuvākajā apkaimē interesantas apskates vietas – Irbenes radioteleskops un Slīteres nacionālais parks.

9. Kempings „Laikas”, Pāvilostas novads

Simtgadīgu priežu mežā, Grīņu dabas rezervātā, naktsmītne ir veidota no videi draudzīgiem materiāliem un atrodas tikai 3 minūšu ilgas pastaigas attālumā no jūras.

10. Piena muiža „Berghof”, Skrundas novads

Atrodas Dienvidkursas augstienes malā, no kuras paveras plaši un skaisti skati uz tuvāku un tālāku apkaimi. Piena SPA salons ar piena vannām un masāžām, pirts rituāli. Muižas iemītnieki ir arī briedīši, aitiņas un zirgi - Mia un Mara.

11. Brīvdienu māja „Zariņi”, Pāvilostas novads

Saimniece vecajā klētī ir iekārtojusi novadpētniecības muzeju, kur savākti dažādi ar zvejniecību un jūras dzīvi saistīti eksponāti.

12. Viesu māja „Ezera māja”, Liepāja

Koka ēkas mājīgā aura, ar īpašu mīlestību un mākslinieka roku veidots telpu iekārtojums.

13. Brīvdienu māja „Apartamenti Ores”, Tērvetes novads

Latviskā stilā un noskaņās veidoti apartamenti 280 gadus veca baznīckroga telpās, Tērvetes vēsturiskajā centrā pie Tērvetes dabas parka.

14. Lauku māja „Ceļinieki”, Viesītes novads

Sena lauku sēta. Svaigi produkti, dārzeņi un augļi no pašu saimniecības. Ar malku kurināma lauku pirts.

15. Viesu māja „Mežinieku mājas”, Aglonas novads

Dabas taka, bērnu laukums ar mājdzīvniekiem un rotaļu mājiņu. Sauna, krievu pirts ar pēršanos. Latgales kulinārais mantojums, maizes cepšanas māja un degustācijas.

16. Smiltsērkšķu dārzs „ZELT", Jelgavas novads

Dārzā tiek audzēti tikai vienas šķirnes smiltsērkšķu koki, kuru ogām ir paaugstināts eļļas un karotinoīdu saturs. Zemenes tiek audzētas plēves seguma siltumnīcās, tāpēc ogas nogatavojas jau pavasarī. Pasākumi par veselīgu uzturu, kulināriju, dārza ierīkošanu.

17. Viesu māja „Brūveri”, Siguldas novads

Gaujas tūrisma takas. Pirts procedūras, pirtnieka pakalpojumi, sporta un bērnu laukumi. Kotedžas tipa mājas ģimenēm.

18. "Brantu muiža", Smiltenes novads

Muiža celta 19. gadsimtā, šobrīd te saimnieko Ilze Briede, kas ir Latvijā pazīstama maizes cepēja un Nauris Zutis - "Pirts skolas" saimnieks.

19. Zemnieku saimniecība "Turaidas", Durbes novads

Saimniecībā no melisas, avenēm, biškrēsliņiem, raspodiņiem, ceļtekām un liepu ziediem taisa zāļu tējas un tēju maisiņus (suvenīri, dāvanas), bet bišu dravā top medus.

20. Viesu māja „Zaļā sala”, Rēzeknes novads

Latgales viesmīlības piepildīta vieta svētku svinēšanai. Divstāvu guļbūve, sauna ar atpūtas telpu, nelielām viesu kompānijām piknika namiņš. Netālu no viesu mājas izveidots dabas atpūtas parks.

21. Lauku māja „Upenīte”, Aglonas novads

Bioloģiskā saimniecība ražo pienu, sieru, dārzeņus, gaļu, olas. Melnā lauku pirtiņa, pirtnieka un masāžas pakalpojumi. Bērniem vizināšanās ar poniju. Ekskursija pa Ciriša ezeru un tā salām.

22. Viesu māja "Paradīzes", Balvu novads

Saimnieki piedāvā nobaudīt žāvētas zivis vai zivju zupu. Makšķerēšanai ir pieejami 17 zivju dīķi. Iespējas svinēt svētkus brīvā dabā ar nakšņošanu teltīs.

23. Brīvdienu māja "Upeslejas", Pārgaujas novads

Brīvdienas meža vidū pie Braslas upes ar izbraucieniem uz apkaimes interesantākajām vietām: Lielstraupes pils, Ungurmuiža, Vējiņu pazemes ezeri, Slow Food tirdziņš Zirgu pastā, Hanzas mājražotāju tirdziņš Plācī.

„Zaļais sertifikāts” ir nacionālas nozīmes lauku tūrisma uzņēmumu eko-sertifikācijas jeb vides kvalitātes zīme, ko 1999. gadā ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu iniciēja un 2001. gadā ar ES LIFE programmas atbalstu sāka ieviest Latvijas Lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs”. Šo sertifikātu tūrisma saimniecībām piešķir vides ekspertu komisija. Sertifikāts norāda, ka tiek saimniekots, saudzējot apkārtējo vidi, taupot dabas resursus, saglabājot ainavas un bioloģisko daudzveidību, un ievērojot vietējās tradīcijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70544505sec.