TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvijas Tūrisma konsultatīvā padome atsāk savu darbu

“Jaunajā gadā man ir arī pozitīvas ziņas - ir atjaunots Latvijas Tūrisma konsultatīvās padomes darbs, kas ir sevišķi svarīgi šajā sarežģītajā pārmaiņu laikā starp diviem ES fondu plānošanas periodiem. Cīņa ar Covid-19 izraisītajām sekām ir nopietns un resursu ietilpīgs darbs, tādēļ sagaidu, ka padome palīdzēs kopīgi rast nozarei atbilstošākos pasākumus gan īstermiņa krīzes risinājumiem, gan arī ilgtermiņā domājot par efektīvas politikas izveidi,” šodien, 8. janvārī tiešsaistē tiekoties ar Latvijas Tūrisma konsultatīvās padomes pārstāvjiem pauda ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Piektdien, 2021. gada 8. janvārī tiešsaistē notika pirmā atjaunotās Latvijas Tūrisma konsultatīvās padomes sēde. Par Padomes priekšsēdētāju ekonomikas ministrs iecēla ilggadējo tūrisma nozares ekspertu Jāni Nagli, bet par vietnieku – Biznesa augstskolas “Turība” Tūrisma pētniecības centra vadītāju Ēriku Lingebērziņu.

“Esmu pārliecināts, ka padomes darbā abu iesaistīto pušu - tūrisma nozares un valsts sektora pārstāvība un produktīva sadarbība nodrošinās rezultatīvu padomes darbu. Jauns gads, jaunas iespējas un atjaunotā padome ir laba kombinācija, un arī rezultātam ir jābūt pārliecinošam. Sagaidu, ka kolēģi no ministrijām sniegs būtisku atbalstu gan Ekonomikas ministrijas, gan nozares privātā sektora pārstāvju iniciatīvām. Novēlu sekmīgu padomes darbu,” tikšanās laikā uzsvēra ekonomikas ministrs.

Pirmajā sanāksmē Padome vienojās par tās sastāvu un turpmākajiem organizatoriskajiem jautājumiem, kā arī iepazinās ar esošiem un plānotiem atbalsta pasākumiem. Padomes sastāvā tika iekļauti 25 valsts sektora un tūrisma nozares organizāciju pārstāvji.

Padomē ir paredzēts sākotnēji izveidot sešas apakšgrupas, kuru ietvaros tiks risināti nozarei aktuālie jautājumi. Pašlaik jau darbojas vairākas apakšgrupas, kurās notiek diskusijas par atbalsta pasākumiem nozarei un tūrisma politikas jautājumiem.

Latvijas Tūrisma konsultatīvā padome ir Ministru kabineta izveidota konsultatīva institūcija, kuras mērķis ir veicināt saskaņotu tūrisma politikas izstrādi, īstenošanu un novērtēšanu. Padomes nolikums vēl ir jāapstiprina Ministru kabineta sēdē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48552704sec.