TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ekonomikas ministrs: atbalstam Covid-19 krīzē skartajiem ir jābūt dāsnākam

Ņemot vērā valstī noteiktos pasākumus Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanai, daļai uzņēmēju joprojām nav iespējams darboties ar pilnu jaudu. Tas negatīvi ietekmē arī uzņēmējdarbību, jo netiek nodrošināti ražošanas un pakalpojumu procesi, ir naudas plūsmas problēmas, tai skaitā atlikti norēķini un apgrozāmo līdzekļu trūkums. Tāpēc ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs piedāvā vēl paplašināt granta programmu uzņēmējiem apgrozāmo līdzekļu kompensēšanai, būtiski palielinot atbalsta saņemšanas apmērs.

“Atbalstam šajā Covid-19 krīzes periodā ir jābūt vēl dāsnākam, lai tas patiešām sasniedz iecerēto mērķi – atbalstīt uzņēmējus, lai viņi šajā sarežģītajā periodā var saglabāt darba vietas saviem darbiniekiem, noturēt savus darbiniekus, “pārziemot” šo krīzes periodu un arī pēc krīzes turpināt savu saimniecisko darbību. Ir skaidrs, ka, turpinoties ārkārtējai situācijai un dažādiem darbības ierobežojumiem, kas saistīti ar epidemioloģisko drošību, uzņēmēji ilgstoši nevar iztikt ar uzkrājumiem, tāpēc mums ir jānāk ar tādu piedāvājumu, kas būtu atbilstošs patreizējai situācijai. Jau vakar Ministru kabinetā lēmām, ka grants apgrozāmajiem līdzekļiem komersantiem būs pieejams katru mēnesi līdz maija beigām. Uzskatu, ka šobrīd mums ir jānāk vēl vienu soli pretī un jāpalielina arī atbalsta apmērs”, norāda ekonomikas ministrs.

Ekonomikas ministrija ir sagatavojusi jaunus grozījumus apgrozāmo līdzekļu granta atbalsta programmā, kas būtiski palielinās uzņēmējiem pieejamo atbalstu.

Sagatavotie grozījumi paredz, ka atbalsta apmērs uzņēmējiem tiek dubultots – sākot ar 2021. gada 1. janvāri ik mēnesi - 60 % no uzņēmuma bruto darba algas kopsummas, par kuru samaksāti darba algas nodokļi 2020. gada augustā, septembrī un oktobrī. Paaugstināti  ir arī maksimālie atbalsta griezti līdz 100 000 eiro mēnesī.

Plānots jau 2021. gada 14. janvārī grozījumus saskaņot finanšu ministra vadītajā darba grupā uzņēmēju atbalstam un apstiprināt valdībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40176988sec.