TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Jau pēc pieciem mēnešiem EXPO 2020 apmeklētājus Dubaijā uzņems klātienē un virtuāli

Pēc pieciem mēnešiem Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), tiks atklāta izstāde EXPO 2020. Dalībai šajā grandiozajā starptautiskajā notikumā šobrīd pieteikušies jau 90 Latvijas uzņēmumi, kas pārstāv visdažādākās nozares – farmāciju, kokapstrādi, medicīnu, tehnoloģiju inovācijas, programmatūru izstrādi u. c. Par AAE gatavību 1. oktobrī atklāt vienu no šī gada lielākajiem notikumiem pasaulē tikko pārliecinājušies vairāk nekā 170 dalībvalstu delegāti. Turklāt iespēja to apmeklēt neklātienē ar digitālo rīku starpniecību būs ikvienam interesentam.

Izstādei EXPO 2020 Dubaija ir gatavojusies desmit gadus. Tas būs viens no šī gada lielākajiem notikumiem pasaulē: kaut arī Covid-19 dēļ izstāde sāksies gadu vēlāk, nekā bija plānots sākotnēji, tās rīkotāji plāno uzņemt 25 miljonus apmeklētāju. AAE starptautiskās sadarbības valsts ministre, EXPO 2020 ģenerāldirektore Rīma Al Hašimī (Reem Al Hashimy) norāda – liela uzmanība tiks pievērsta drošībai, ieviešot stingru Covid-19 drošības protokolu. AAE plāno līdz jūnijam vakcinēt 80% iedzīvotāju, kas lielā mērā nodrošinās pūļa imunitāti un ļaus EXPO 2020 kļūt par pirmo globāla mēroga pasākumu, kuru, ievērojot nepieciešamās drošības procedūras, būs iespējams apmeklēt lielam skaitam ārvalstu viesu.

Par AAE gatavību izstādei maija sākumā notikušajā Sestajā starptautiskajā dalībnieku sanāksmē pārliecinājās arī vairāk nekā 370 delegātu, kuri pārstāvēja 173 no vairāk nekā 190 EXPO dalībvalstīm. Kā pēc tikšanās pauž Latvijas ģenerālkomisārs Raimonds Aleksejenko, šī tikšanās pierādījusi, ka EXPO 2020 ir gatavs – un pasaule ir gatava – globālai sanāksmei, kas apvienos un iedvesmos kopīgiem spēkiem veidot labāku nākotni visiem un meklēt risinājumus izaicinājumiem, ar kuriem mēs visi saskaramies.

Tikmēr visiem interesentiem, arī tiem, kuri uz AAE doties neplāno, tiks piedāvātas unikālas digitālās līdzdalības iespējas šī grandiozā notikuma apmeklēšanai. Galvenā no tām – mājaslapa VirtualExpo.world – piedāvās izstādes norises vietas 360 grādu apskati, vienuviet apkopos izglītojošus materiālus un intervijas, nodrošinās tiešraides un pasākumu ierakstus, kā arī virtālas tūres gida pavadībā, interaktivitātes iespējas utt. Izstādes rīkotāji īpaši domājuši arī par viedtālruņu lietotāju ērtībām. Galvenais informācijas avots tiem, kuri izstādi apmeklēs klātienē, būs oficiālā lietotne EXPO 2020 App, kas piedāvās aktualitātes, informāciju par katru paviljonu un dažādas paplašinātās realitātes iespējas. Savukārt lietotne Explorer App piedāvās aplūkot izstādes norises vietu ikvienam interesentam. EXPO tiks integrēts arī populārajās datorspēlēs Minecraft un Fortnite.

EXPO 2020 Latvijas paviljona biznesa aktivitātēs līdzdarbosies vismaz 90 Latvijas uzņēmumu. “Tuvo Austrumu uzņēmēju kartē Latvija kā potenciāls biznesa partneris ir parādījusies nesen – pirms 5–6 gadiem. Mums vēl ir daudz, ko mācīties, bet vienlaikus arī brīvas rokas zīmēt šo karti tā, kā mēs gribam. Dubaijā mēdz teikt – ja tev ir ideja, kas šķiet neiespējama, te ir īstā vieta pierādīt, ka tā ir reāla! Ja Latvijas uzņēmējiem ir ambiciozas un inovatīvas idejas un produkti, šeit no izaicinājumiem nebaidās un par trakiem nesauc,” pauž Inga Ulmane, LIAA pārstāvniecības vadītāja AAE.

“Mums nav milzīgu koncernu, nišu, tomēr, ja kādā “vilnī trāpa” vai darbojas ar oriģinālu produktu, kāda nav citiem, Latvijas uzņēmumi var būt konkurētspējīgi. Arī ar milžiem ne vienmēr konkurēsi, bet vari sadarboties. EXPO ideju kā sevis prezentēšanas platformu vērtēju ļoti pozitīvi – ja izdodas, paveicas atrast kontaktus, un tas var būt izšķiroši uzņēmumu turpmākajā attīstībā,” norāda SIA “FertereX” īpašnieks Māris Belte. Uzņēmums strādā pie ierīces, kas palīdzētu samazināt vīriešu neauglību.

Arī uzņēmuma “VReach”, kas ražo digitālos rīkus medicīnas pakalpojumu nodrošināšanai, vadītāja Marina Petrakova par galveno motivāciju pārstāvēt Latviju EXPO sauc inovatīvā produkta prezentēšanu starptautiskā mērogā: “Mums šī būs pirmā lielā pieredze tik plaša mēroga izstādē. Šāda starptautiski plaši pārstāvēta izstāde var kalpot kā diezgan taisns ceļš uz atpazīstamību, iespējamo investoru sasniegšanu. EXPO ir laba iespēja pēc ilgāka perioda tikties ar potenciālajiem klientiem klātienē. Esam atvērti jebkuram izaicinājumam un priecāsimies parādīt inovatīvu ideju, kurai nav analoga Eiropā.”

Pasaules izstāde EXPO 2020 Dubaijā notiks no 2021. gada 1. oktobra līdz 2022. gada 31. martam. Papildu informācija par Latvijas dalību izstādē EXPO 2020 pieejama šeit: https://www.expo2020.lv/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22786903sec.