TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Linkaits: Panākts būtisks progress starptautiskās satiksmes atjaunošanai

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits atzinīgi vērtē Eiropas Savienības dalībvalstu panākto vienošanos, lai atvērtu ES robežas kontrolētai, epidemioloģiski drošai ceļošanai. ES Padomes jaunās rekomendācijas paredz iespējas ieceļot Eiropas Savienībā no trešajām valstīm vakcinētām personām, kuras vismaz 14 dienas pirms ierašanās ES ir pabeigušas vakcināciju pret Covid-19 ar kādu no vakcīnām, kas veikušas Pasaules Veselības organizācijas atzīšanas procedūru.

Grozījumi ES Padomes rekomendācijās par ceļošanu uz un no Eiropas Savienības paredz arī atcelt aizliegumu ceļot nebūtisku iemeslu dēļ un mainīt robežvērtību, pie kuras valsts tiek atzīta par epidemioloģiski drošu. Proti, lai valsti atzītu par drošu, 14 dienu kumulatīvais paziņoto Covid-19 gadījumu rādītājs turpmāk nepārsniegs 75 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, – pašlaik šis rādītājs ir 25 gadījumi.

Tas nozīmē, ka palielināsies to valstu skaits, no kurām būs atļauts ieceļot Eiropas Savienībā.

“Šie grozījumi ir būtisks solis ceļā uz transporta savienojumu un mobilitātes atjaunošanu, dodot iespēju eiropiešiem ceļot uz un no trešajām valstīm, kā arī Eiropā uzņemt tūristus no citām valstīm, vienlaikus sekojot līdzi epidemioloģiskai situācijai,” saka satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija konkrētajā trešajā valstī pasliktinās, īpaši jaunu vīrusa mutāciju gadījumā, dalībvalstīm ir jāpieņem ātrs lēmums par nepieciešamajiem ierobežojumiem.

Satiksmes ministrs izsaka cerību, ka visas Eiropas Savienības valstis – arī Latvija, kas ES Padomē ir balsojusi par laboto rekomendāciju apstiprināšanu, – iespējami ātri savā nacionālajā regulējumā iestrādās šos ieteikumus, lai, pirmkārt, nodrošinātu vienotu rīcību Eiropas Savienības telpā un, otrkārt, virzītos uz starptautiskās satiksmes atjaunošanu. “Tas radītu gan prognozējamus, vienotus un koordinētus noteikumus tūrisma nozarei, gan  ļautu pilnvērtīgi un joprojām droši strādāt transporta uzņēmumiem un savienojumiem,” ir pārliecināts Tālis Linkaits.

Plānots, ka formālā rekomendāciju apstiprināšanas procedūra ES institūcijās noslēgsies tuvākajās dienās, un pēc tam tās tiks publicētas Eiropas Savienības oficiālajā izdevumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63254309sec.