TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Eiropas ceļojumu un tūrisma nozare mudina ātri ieviest «ES digitālo Covid sertifikātu»

Eiropas Tūrisma Manifesta alianse, kas apvieno vairāk nekā 60 sabiedrisko un privāto tūrisma organizāciju, ļoti atzinīgi vērtē “ES digitālā COVID sertifikāta” regulas pieņemšanu. Alianse aicina dalībvalstis nodrošināt ātru procesa ieviešanu, lai atjaunotu pārvietošanās brīvību ES un Šengenas zonā un atbalstītu nozares restartu līdz vitāli svarīgās vasaras sezonas sākumam.

Nepilnu trīs mēnešu laikā pēc Komisijas priekšlikuma publicēšanas (17.03.) Eiropas Parlamenta Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komiteja (LIBE) un Eiropas Padome ir apstiprinājušas regulu par “ES digitālo COVID sertifikātu”. Alianse atzīst, ka tā ir gan pozitīva, gan nepieciešama rīcība, lai atjaunotu pārvietošanās brīvību - vienu no lielākajiem Eiropas sasniegumiem un tās pamatprincipu. Pēc mēnešiem ilgas mājsēdes un citiem ierobežojumiem Eiropieši atkal drīkstēs ceļot pāri robežām un atjaunot saikni ar ģimenēm un draugiem.

Kā kopīgs ES instruments “Digitālais COVID sertifikāts” (DCC) būs ērts pierādījums tam, ka tā īpašnieks ir vai nu vakcinēts pret COVID-19, ir pārslimojis vīrusu, vai ir saņēmis negatīvu testa rezultātu noteiktajā termiņā (antigēna tests <24 stundas pirms, PCR tests  <72 stundas pirms).

Alianse mudina dalībvalstis nodrošināt ātru un efektīvu sertifikāta ieviešanu līdz 2021. gada

1. jūlijam un atturēties no papildu ceļošanas ierobežojumu noteikšanas sertifikātu īpašniekiem (testēšanas vai karantīnas) saskaņā ar vienošanos, kas panākta starp ES iestādēm. Ceļojumu un tūrisma nozares ieinteresētās personas uzsver, ka jebkura kavēšanās mazinās veiksmīgas atveseļošanās iespējas krīzes skartajām nozarēm, kas atrodas uz izdzīvošanas robežas.

Robežu atvēršana ir pamatota ar jaunākajiem Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) datiem par epidemioloģisko situāciju: COVID-19 trešais vilnis mazinās visā Eiropā. Vakcinācijas tempi paātrinās: 39,6% ES pieaugušo iedzīvotāju bija saņēmuši pirmo devu līdz 21.05., tā nodrošinot visievainojamāko iedzīvotāju slāņu aizsardzību.

Alianse atzinīgi vērtē arī ES iestāžu vienošanos padarīt pieejamus 100 miljonus eiro no Ārkārtas atbalsta instrumenta, lai ļautu dalībvalstīm iegādāties COVID-19 testus. Testēšanai jābūt „pieejamai un finansiāli pieņemamai” visiem ceļotājiem, tādējādi samazinot ekonomiskās diskriminācijas risku.

Jaunākajā paziņojumā par rūpniecības stratēģiju (05.05.2021.) Komisija atzina, ka tūrisms ir vissmagāk skartā nozare un arī transporta nozares atveseļošanās būs lēna. Kaut gan Alianse ir pārliecināta, ka Digitālais COVID sertifikāts (DCC) sekmēs robežu atvēršanu, procesa veicināšanai nepieciešama steidzama vienošanās un koordinācija starp dalībvalstīm šādos jautājumos:

•    tranzīta pasažieriem transporta mezglos netiek noteiktas papildu prasības;

•    tiek saskaņots minimālais bērnu vecums, kad nepieciešams COVID-19 tests, tā palīdzot ģimenēm plānot ceļojumus;

•    tiek ātri pieņemta Eiropas digitālā pasažiera lokācijas forma (dPLF), kas jāsaista ar DCC, lai uzlabotu iekāpšanas efektivitāti un izvairītos no garām rindām transporta mezglos.

Šie pasākumi palīdzēs visiem ceļotājiem, kuri izmanto pārvietošanās brīvību, atjaunot uzticību vienkāršiem un saprotamiem pārrobežu ceļojumiem

“ES līmenī panāktā vienošanās par digitālo COVID sertifikātu ir solis ceļā uz Šengenas zonas atjaunošanu un pārvietošanās brīvības atsākšanu visā ES. Eiropieši šovasar cer uzsākt pārrobežu ceļojumus, lai apmeklētu ģimenes locekļus un draugus, kā arī dotos atpūtas un darījumu braucienos. Mēs aicinām dalībvalstis ātrāk ieviest sertifikātu un, ja epidemioloģiskā situācija turpina uzlaboties, atturēties no papildu ceļošanas prasību piemērošanas sertifikātu īpašniekiem”, saka Eduardo Santanders, Eiropas Tūrisma manifesta alianses priekšsēdētājs un Eiropas Ceļojumu komisijas izpilddirektors.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74168897sec.