TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Novaturas» grupas finanšu rezultāti liecina par tūrisma nozares atlabšanu

Tūroperatora “Novaturas” grupas, daļa no kura ir Latvijā reģistrētais uzņēmums “Novatours”, pēc pandēmijas izraisītās dīkstāves, šī gada pirmajos sešos mēnešos gūst peļņu un atzīst tūrisma nozares atlabšanu.

2021. gada pirmajos sešos mēnešos grupa guvusi 1,1 miljona eiro tīro peļņu, savukārt pērn šajā pašā periodā cieta 2,2 miljonu eiro zaudējumus. EBITDA attiecība šajā pusgadā sasniedza 1,8 miljonus eiro, salīdzinot ar zaudējumiem 0,8 miljonu eiro apmērā pērn šajā pašā periodā.

2021. gada pirmajā pusē pieejamo brīvdienu galamērķu piedāvājums pakāpeniski kļuva pielīdzināms gadam pirms pandēmijas. Šā gada pirmajā pusgadā uzņēmums kopumā apkalpoja vairāk nekā 46 tūkstošus klientu, kas ir par 48% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Grupas ieņēmumi par 6 mēnešiem sasniedza 29,1 miljonu eiro un pārsniedza 2020. gada pirmā pusgada rezultātus par 24%. Šā gada pirmajā pusē apkalpoto cilvēku skaits un gūtie ienākumi joprojām ir zemāki nekā attiecīgajā laikā 2019. gadā, taču uzņēmums katru mēnesi nepārtraukti samazina starpību.

Salīdzinot šos rentabilitātes rādītājus ar to pašu laika periodu 2019. gadā, toreiz sasniegtie rezultāti bija pieticīgāki, EBITDA sasniedza 1,7 miljonus eiro, bet tīrā peļņa sasniedza 0,4 miljonus eiro.

Latvijas tūrisma nozares atveseļošanās un tālākie plāni

Latvijas uzņēmums “Novatours” ceļošanu pēc pandēmijas izraisītās dīkstāves atsāka martā, kā pirmo galamērķi piedāvājot Kanāriju salu Tenerifi. Pirmie lidojumi acumirklī guva atsaucību - reisi tika pilnībā izpārdoti, tādējādi apliecinot Latvijas ceļotāju ilgas pēc ārvalstu ceļojumiem un iedrošinot operatoru turpināt piedāvājuma paplašināšanu.

Pakāpeniski tūroperatora piedāvājumā tika iekļauti galamērķi Ēģiptē, Turcijā, Grieķijā, Bulgārijā un Melnkalnē, kā arī tika realizētas eksotiskās programmas ar ceļojumiem uz Seišelu un Maldīvu salām.

Pozitīvu ietekmi tūrisma nozares atgūšanās procesā deva jūnijā pieņemtie ceļošanas nosacījumu atvieglojumi - jūnijā apkalpoto cilvēku skaits ir par 36% lielāks kā maijā.

“Ticam, ka vakcinācijas aptveres palielināšanās, vakcinācijas sertifikāti un valstu unificēšanās arī turpmāk palīdzēs Eiropas tūrisma nozarei. Tik pat svarīgas ir arī priekšrocības izslimojušajiem cilvēkiem. Tas viss kopumā ļoti pozitīvi ietekmēs cilvēku vēlmi ceļot un turpināt izzināt pasauli,” norāda “Novaturas” grupas vadītāja Audrone Keinīte (Audronė Keinytė).

Būtisks faktors ceļošanas nozares atgūšanās procesā ir iesaistīto pušu spēja ātri reaģēt un attiecīgi pielāgoties. Testēšanās pakalpojumi ir kļuvuši plaši pieejami ceļotājiem - daudzās valstīs testus var veikt lidostās. Apdrošināšanas sabiedrības un bankas arī ir pielāgojušās šīm izmaiņām un piedāvā īpašu apdrošināšanu pret Covid-19, kas sedz ārstēšanas izmaksas gadījumā, ja ceļotāji inficējas ar vīrusu. Visi brīvdienu galamērķi ir pilnībā pielāgoti jaunajai ceļojumu realitātei, un tajos ir ieviesti drošības un higiēnas protokoli, kas ir obligāti visiem tūrisma nozares segmentiem: viesnīcām, restorāniem, labsajūtas centriem, transporta pakalpojumu sniedzējiem utt.

Turpmākajos mēnešos Latvijas tūroperators “Novatours” plāno pakāpeniski paplašināt savu piedāvājumu, pievienojot arvien jaunus galamērķus braicieniem no Rīgas - Barselona, Korfu, Madeira, Lisabona. Tā kā klientu drošība operatoram vienmēr ir bijusi pirmajā vietā, katra jauna galamērķa pievienošana un katra ceļojuma realizēšana ir rūpīgi apsvērts lēmums, ko ietekmē aktuālā drošības gan ārvalstīs, gan lokāli. Rūpīgs darbs tiek ieguldīts arī klientu informēšanā par drošības nosacījumiem un ieceļošanas, izceļošanas noteikumiem. Ceļošana arvien paliek droša un pieejama, ja tiek ievēroti drošības noteikumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60267305sec.