TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Kustība «Dažādībā ir spēks» apbalvos iekļaujošākos darba devējus Latvijā

Sabiedrības integrācijas fonds sadarbībā ar nodibinājumu “Ventspils Augsto tehnoloģiju parks” svinīgā ceremonijā “Dažādībā ir spēks” apbalvos tos piecus darba devējus, kas 2021. gadā uzrādījuši augstvērtīgāko sniegumu dažādības vadības ieviešanā savā darba vidē un iekļaujošas darba vides veidošanā. Apbalvošanas ceremonijai visi interesenti varēs sekot līdzi ceturtdien, 28. oktobrī, plkst. 14.30 tiešraidē “Dažādības veicināšana” Facebook lapā un dazadiba.lv.

Kustība “Dažādībā ir spēks” jau ceturto gadu izcels Latvijas uzņēmumus, organizācijas, valsts un pašvaldības iestādes, kuras veikušas dažādus atbalsta pasākumus iekļaujošas darba vides veicināšanai un dažādības vadībai. Šogad “Dažādībā ir spēks” pašnovērtējumam pieteicās un veica 41 darba devējs, savukārt kopā kustībai pievienojušies jau 95 darba devēji.

“Dažādības vadība ļauj saskatīt jaunas perspektīvas, kā risināt problēmas un izaicinājumus, vienlaikus darbiniekiem justies laimīgākiem, veicinot produktivitāti, radošumu un inovācijas. Turklāt darba devēji, kuri mērķtiecīgi ievieš dažādības vadības principus savā ikdienā, biežāk ir savas nozares līderi, konkurētspējīgāki tirgū un sasniedz lielāku peļņu. Apbalvošanas ceremonijā apbalvosim labākos dažādības vadības prakses ieviesējus, kā arī centīsimies iedvesmot jaunām uzvarām,” stāsta Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Pasākuma laikā būs iespējams arī vērot diskusiju, kurā eksperti spriedīs par to, vai dažādības vadība Latvijā varētu būt atslēga straujam efektivitātes pieaugumam, kā darba devējam apzināties, cik dažāds ir viņa kolektīvs, un vērtēs mainīgo darba apstākļu un pārmaiņu procesu pandēmijas laikā ietekmi uz dažādību un dažādības pieejām. Diskusijā piedalīsies Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce, "Accenture Latvia" Kurzemes reģiona vadītājs Guntis Čoders un "SCHWENK Latvija" valdes locekle Linda Šedlere.

Mācītāja un Iļguciema cietuma kapelāne Rudīte Losāne iedvesmas stāstā dalīsies savās pārdomās un pieredzē par pašcieņas lomu cieņpilnā attieksmē pret citiem, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis prezentēs koncepciju “Nākotnes birojs”, kas paredz jaunu pieeju darba vides veidošanai publiskajā sektorā, toties kustības dzimumu līdztiesības eksperte un Centrs “Marta” vadītāja Iluta Lāce iepazīstinās ar Latvijā līdz šim maz apskatītu tēmu – dzimuma aspekta integrāciju budžeta veidošanā.

Kustības “Dažādībā ir spēks” balvas pasniegšanas mērķis ir veicināt atvērtas un iekļaujošas darba vides veidošanu, kā arī veicināt sabiedrībā izpratni, ka cilvēku dažādība ir resurss un ieguvums darba tirgum kopumā.

Kopš 2018. gada kustības balva pasniegta jau 11 darba devējiem, tajā skaitā “Draugiem Group”, SIA “SCHWENK Latvija”, Latvijas Samariešu apvienība, SIA "SilJa", SIA "Wunder Latvia" un citiem.

Kustība “Dažādībā ir spēks” un atbalsta pasākumi iekļaujošas darba vides un dažādības vadības veicināšanai tiek veikti Sabiedrības integrācijas fonda īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta “Dažādības veicināšana” (Nr. 9.1.4.4./16/I/001) ietvaros. Finansējums 85% apmērā piešķirts no Eiropas Sociālā fonda un 15% finansē Latvijas valsts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50992012sec.