TŪRISMA BIZNESS | Bizness

BAN apdrošina arī Covid-19 riskus

Covid-19 diemžēl ir atnācis uz palikšanu, un sabiedrība saprot, ka ar to būs jāsadzīvo. Tas nozīmē, ka saglabāsies izmaiņas iepirkšanās paradumos, būs lielāks attālinātā darba īpatsvars, lielu nozīmi iegūs vakcinācija, rūpīgāk izsvērsim izklaides iespējas un nepieciešamību ceļot.

Pandēmja ir ļoti smagi skārusi tūrisma nozari, ceļojumu skaits dramatiski saruka un tikai pašlaik ceļošana pamazām atsākas, palielinoties iedzīvotāju vakcinācijai. Taču tik un tā ceļotājus moka neziņa, kas notiks, ja neilgu laiku pirms ieplānotā brauciena vai tā laikā gadīsies saslimt. Tad taču nauda par biļeti un viesnīcu ir vējā!

Tagad nozare un ceļotāji ir sagaidījuši iespēju apdrošināt virkni ar Covid-19 saistītu risku, jo atsevišķas kompānijas, tos iekļauj ceļojumu apdrošināšanā. “Baltijas Apdrošināšanas Nams” (BAN) arī ir izstrādājis piedāvājumu, kurš ceļotājiem varētu būt viens no pievilcīgākajiem un izdevīgākajiem. Jāpiebilst, ka ceļojumu apdrošināšanas seguma paplašināšana uz Covid-19 riskiem ir bez maksas – polises nekļūs dārgākas.

Pret kādiem jauniem riskiem ceļotājus apdrošina, un kas būtu jāņem vērā, iegādājoties polisi?

Vispirms ceļotājiem ir jautājums par to, kā ir ar izdevumu atlīdzināšanu ceļojuma atcelšanas gadījumā sakarā ar pozitīvu Covid-19 testu. To var apdrošināt. Vēl vairāk, BAN atsevišķās programmās piedāvā izdevumu segšanu arī tad, ja cilvēks pats nav saslimis, bet viņam ir noteikta izolācija kā kontaktpersonai vai arī slimības simptomu dēļ tiek liegta iekāpšana transportlīdzeklī vai iebraukšana valstī.

Nākamais jaunums ir medicīnisko, transporta un repatriācijas izdevumu segšana Covid-19 slimniekiem. Šobrīd tas ir iespējams, un apdrošināšana nodrošinās nepieciešamās medicīniskās palīdzības sniegšanu ceļojuma laikā, kā arī ceļa izdevumu apmaksu par slimnieka nogādāšanu Latvijā.

BAN sedz arī riskus sakarā ar ceļojuma pārtraukšanu kad personai ir pozitīvs Covid-19 tests bet ārstēšanās slimnīcā nav nepieciešama - apmaksā uzturēšanās izdevumus ārzemēs karantīnā viesnīcā (līdz pat 120 EUR par dienu) un transporta izdevumus, lai atgrieztos Latvijā pēc karantīnas beigām. Esmu pārliecināts, ka daudziem cilvēkiem, kas sakrājuši naudu ceļojumam, bet kam nav lieku līdzekļu šādiem negaidītiem papildu izdevumiem, tas ir patiešām svarīgi.

Mūsu apdrošināšanas sabiedrība apmaksā pat izdevumus par uzturēšanos viesnīcā Latvijā, ja pēc atgriešanās dzimtenē ir pozitīvs Covid-19 tests un tādēļ noteikta obligāta pašizolācija.

Protams, ikvienam pašam ir jāizvērtē iespējamie ceļojuma riski un jāizvēlas tie, pret kuriem noteikti ir jāapdrošinās. Dažādas programmas piedāvā atšķirīgu risku apdrošināšanu un segumu. Tāpēc aicinām ar programmām rūpīgi iepazīties, izvērtēt limitus, nosacījumus un cenu, lai beigās iegādātos sev piemēroto polisi. Ne jau katra kompānija piedāvā tieši to, kas jums nepieciešams.

Mēs, piemēram, piedāvājam iegādāties polises ar pakalpojumiem, kurus citi pagaidām nesniedz, – kompensējam ceļojumu atcelšanu kontaktpersonām, biļetes, lai atgrieztos mītnes zemē pēc karantīnas viesnīcā, uzturēšanos viesnīcā karantīnā līdz pat 120 EUR par dienu, mums nav ierobežojumu attiecībā uz Covid-19 kumulatīvo rādītāju. Segums ir spēkā visā pasaulē.

Mums, salīdzinot ar lielāko daļu apdrošināšanas kompāniju, ir arī plašāks polisē iekļauto risku klāsts – organizējam sagaidīšanu mītnes zemē, apmaksājam apbedīšanas izdevumus ārzemēs, atsevišķās programmās apmaksājam arī medicīniskos izdevumus mītnes zemē un pašizolāciju viesnīcā Latvijā.

Visbeidzot jānorāda, ka BAN piedāvājumam ir viena no pievilcīgākajām cenām tirgū.

Jāatceras, ka inficēšanās notiek pēkšņi un tās sekas parasti ir nepatīkamas ne tikai no veselības viedokļa, bet arī finansiāli. Tāpēc pareizāk būtu meklēt programmas ar iespējami labāku segumu un apdrošināšanu pret plašāku risku klāstu. Jāņem vērā arī apdrošinātāju nosacījumi, kurus nepārzinot, diemžēl var rasties negaidīti un nepatīkami pārsteigumi.

Ar pandēmiju saistītu risku apdrošināšana ir kas jauns, tāpēc kompānijām pagaidām ir grūti precīzi prognozēt rezultātus. Visticamāk apdrošinātāji vēl pilnveidos savus piedāvājumus, arī polišu cenas var mainīties.

Taču svarīgi, ka solis ir sperts, un jācer, ka ar Covid-19 saistīto risku apdrošināšana būs vēl viens nopietns priekšnoteikums tam, lai atkoptos tūrisms un pasažieru pārvadājumi, mazinātos cilvēku bažas un viņi atsāktu ceļošanu, kuras pašlaik mums daudziem tik ļoti pietrūkst.

Plašāku informāciju var atrast šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Liepupes muiža
,


Hercogs Mārupe
,


Jaunmoku pils
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57804489sec.