TŪRISMA BIZNESS | Bizness

LIAA aicina uzņēmējus uz tikšanos ar 17 ārvalstīs strādājošajiem pārstāvjiem

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) 16. decembrī aicina uzņēmējus uz kontaktbiržu, kurā būs iespēja attālināti tikties ar 17 ārvalstu pārstāvniecību vadītājiem. Īpaši piemērotas šādas tikšanās ir uzņēmējiem, kuri vēl tikai plāno savu preču vai pakalpojumu eksportu vai vēlas paplašināt sava eksporta ģeogrāfiju, bet pieteikties aicināti arī jau pieredzējuši uzņēmēji.

LIAA pārstāvniecības Zviedrijā vadītājs Valters Jēkabsons uzsver, ka šādas tikšanās bieži vien ir pamats jauniem veiksmes stāstiem un ļauj izvairīties no dažādām kļūdām, kuras tiek pieļautas nezināšanas dēļ. “Galvenais kontaktbiržas uzdevums ir iepazīties. Šādas tikšanās ļauj uzzināt vairāk par Latvijas uzņēmumiem un viņu piedāvātajām iespējām. Ar aptuveni 20% šādā formātā sastaptajiem uzņēmumiem turpinām sadarbību arī nākotnē. Zviedrijas tirgus nav ļoti specifisks, tomēr ir dažas lietas bez kurām nevar iztikt. Proti, uzņēmumam ir jābūt labi sagatavotiem mārketinga materiāliem un jāspēj skaidri definēt savas konkurētspējas priekšrocības. Būtiskākie kritēriji šajā ziņā ir cena, ātrums un zaļums,” tā V.Jēkabsons, piebilstot, ka kontaktbirža ir lieliska iespēja, lai īsā sarunā pārliecinātos par to, cik gatavs ir uzņēmums ieiešanai konkrētajā tirgū.

Uzņēmēji tiek aicināti rezervēt laiku sarunai ar LIAA pārstāvjiem ASV, Apvienotajos Arābu Emirātos, Austrijā, Dānijā, Dienvidkorejā, Francijā, Itālijā, Krievijā, Ķīnā, Lielbritānijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Somijā, Ukrainā, Vācijā un Zviedrijā. Tāpat ir iespēja tikties ar Latvijas inovāciju un tehnoloģiju pārstāvniecības Briselē vadītāju un uzzināt vairāk par ES zinātnes komercializācijas programmām. Piemēram, programmā “Apvārsnis” periodā līdz 2027. gadam būs pieejami līdzekļi vairāk nekā 95 miljardu eiro apmērā.

2020. gadā kontaktbiržā ar LIAA pārstāvniecību vadītājiem piedalījās 63 uzņēmumi, kopumā tika aizvadītas 145 konsultācijāas. Vislielākā interese no uzņēmēju puses bija par Zviedrijas un Somijas pārstāvniecībām ar kuru vadītājiem attiecīgi tikās 16 un 15 uzņēmumu pārstāvji.

Kontaktbiržas laikā uzņēmējiem būs iespēja tikties arī ar Eiropas Biznesa atbalsta tīkla Latvijā darbiniekiem, kuri sniegt konsultācijas par LIAA un EEN pieejamo atbalstu. Eiropas Biznesa atbalsta tīkls jeb Enterprise Europe Network ir Eiropas Komisijas projekts, kas sniedz palīdzību mazajiem un vidējiem uzņēmumiem 65 pasaules valstīs.

Tiešsaistes tikšanās norisināsies atbilstoši iepriekš izveidotajam grafikam. Vienas tikšanās ilgums – 20 minūtes. Pieteikties kontaktbiržai līdz 16. decembra rītam var šeit: Kontaktbirža ar LIAA ārvalstu pārstāvniecību vadītājiem, rēķinoties, ka vietu skaits ir ierobežots.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.06898808sec.