TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Oficiāli atklāta Latvijas vēstniecība Kanberā

2022. gada 3. augustā Kanberā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs oficiāli atklāja Latvijas vēstniecību Austrālijā.

Atklāšanas ceremonijā, klātesot Austrālijas pamatiedzīvotāju un valdības pārstāvjiem, Latvijas vēstniekam Marģeram Kramam un vēstniecību darbiniekiem, latviešu diasporas organizāciju vadītājiem un lūgtajiem viesiem, svinīgi tika pacelts Latvijas valsts karogs.

Tas ir vēsturisks notikums Latvijas un Austrālijas divpusējās attiecībās. Šogad aprit 101 gads, kopš Austrālija atzina Latvijas neatkarību de iure, un 31. gadadiena, kopš nodibinātas diplomātiskās attiecības.

Latvija un Austrālija ir līdzīgi domājošas valstis, kuras vieno kopīga izpratne par demokrātiju, cilvēktiesībām, noteikumos balstītu starptautisko kārtību, kas īpaši svarīgi, pieaugot ģeopolitiskajiem izaicinājumiem gan Eiropā, gan Indijas un Klusā okeāna reģionā. “Nekad agrāk sadarbības stiprināšana ar līdzīgi domājošām valstīm nav bijusi tik nozīmīga kā šobrīd,” vēstniecības atklāšanā teica E. Rinkēvičs.

Ministrs pateicās Austrālijai par to latviešu uzņemšanu, kas bija devušies bēgļu gaitās Otrā pasaules kara laikā. Austrālijā dzīvojošie latvieši apvienojušies vairākos desmitos tautiešu organizācijās. Daudzskaitlīgā latviešu diaspora tuvinājusi Latviju un Austrāliju, kā arī tai bijusi nozīmīga loma vēstniecības atvēršanā Kanberā.

“Esmu pārliecināts, ka vēstniecības atvēršana paplašinās divpusēji politisko dialogu un radīs jaunas iespējas praktiskajai sadarbībai ekonomikā, kultūrā un citās jomās,” uzsvēra E. Rinkēvičs. Ministrs pauda cerību, ka vēstniecība kļūs par reģionālo centru sadarbības veidošanai un stiprināšanai ar citām Okeānijas valstīm. Vēstniecība pārstāv Latvijas intereses arī Jaunzēlandē.

Ceremonijas noslēgumā ministrs saņēma dāvinājumu – Latvijas konsula Šanhajā (1933–1945) Jēkaba Pūres unikālo dokumentu kopumu. Vēsturiskās liecības Latvijas Ārlietu ministrijai nodeva viņa mazdēls Leo Pūre, kas šobrīd dzīvo Austrālijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44910598sec.