TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lietuviešu uzņēmums iecerējis jauna ūdens dziedniecības un atpūtas kompleksa būvniecību Jūrmalā

Dažu gadu laikā uzņēmums Natura Termo SPA (”Atostogu parkas”) ir paguvis kļūt par Palangas vizītkarti un iekļūt Ginesa rekordu grāmatā kā komplekss ar lielāko baseinu skaitu (16) zem viena jumta.

2020. gadā kompleksam Natura Termo SPA (”Atostogu parkas”) tika piešķirta „Lietuvas eksporta balva” par rekordlielas tūristu plūsmas piesaistīšanu valsts rietumu reģionam un inovāciju izmantošanu savā darbībā.

Tuvākajā laikā kompānija plāno uzsākt nopietnu uzņēmējdarbību Latvijā.

-- Pirmo piedāvājumu jauna kompleksa celtniecībai Jūrmalā mēs saņēmām jau pirms vairākiem gadiem, - stāsta Natura Termo SPA (”Atostogu parkas”) ģenerāldirektors Ričardas Jovaiša. – Pandēmija ieviesa korekcijas projekta īstenošanā, bet šobrīd mēs esam gatavi ķerties pie tā attīstīšanas.

Kā stāsta Ričardas Jovaiša, šobrīd tiek izskatītas vairākas atrašanās vietas lielajam startam Jūrmalā, ko piedāvā gan pašvaldība, gan privātie uzņēmēji.

-- Ja sākotnēji mēs izvērtējām investīciju ieguldīšanu ūdens dziedniecības un atpūtas kompleksa būvniecībā bijušā „Nemo” parka teritorijā Jūrmalā, tad tagad investīciju piedāvājumu skaits ir pieaudzis. Šobrīd pētām vairākus papildu projektus, lai pieņemtu optimālu lēmumu. Jau piektdien, 5. augustā, atvērsim Natura Termo SPA (”Atostogu parkas”) biroju Rīgas centrā, Brīvības ielā 52. Situācija veidojas tā, ka mūsu speciālisti pavada aizvien vairāk laika Latvijā, un mēs sapratām, ka mums ir vajadzīgas savas mājas, - saka Ričardas Jovaiša.

Investors stāsta, ka kompleksa būvniecības vietas izvēle prasa rūpīgu izpēti, it īpaši pašreizējos apstākļos, kad pastāvīgi aug energoresursu, ūdens, praktiski visu komponentu cenas.

-- Lai arī vairums atpūtnieku saista Natura Termo SPA (”Atostogu parkas”) ar Palangu, mēs atrodamies trīs kilometru attālumā no kūrorta un oficiāli esam ārpus šīs pašvaldības jurisdikcijas. Tieši pareizās vietas izvēle mums ļāva un ļauj ievērojami samazināt infrastruktūras izmaksas. Mums ir savi dziļurbumi gan dzeramā, gan arī termālā minerālūdens ieguvei, savas ārstniecisko dūņu (sapropeļa) atradnes, sava ūdens attīrīšanas un filtrēšanas sistēma, kā arī pašiem sava apkure. Šie faktori būtiski palīdz mums tikt galā ar izaicinājumiem, ar kuriem mēs visi pēdējā laikā saskaramies, un spriest par jaunām investīcijām, - skaidro Ričardas Jovaiša.

Natura Termo SPA (”Atostogu parkas”) Palangā spēj uzņemt līdz 200 tūkstošiem atpūtnieku gadā. Pandēmijas laikā ievērojami pieauga arī Latvijas iedzīvotāju interese par šo objektu. Šobrīd katrs piektais viesis šeit ierodas tieši no Latvijas. Tiek rīkoti arī organizēti ekskursiju braucieni.

-- Pirms Natura Termo SPA (”Atostogu parkas”) atvēršanas Palangā daudzu mūsu tūristu iemīļota atpūtas vieta bija izklaides centrs Mikolajkos, - stāsta Gaļina Soroko, Latvijas tūrisma aģentūras SIBUS Ceļojumi vadītāja. – Varu pateikt, ka šobrīd viedokļi dalās un daudzi labprāt brauc uz šo Lietuvas kompleksu. Cita starpā, piesaista nakšņošanas piedāvājums ne tikai viesnīcā, bet arī guļbaļķu villās, iespēja ņemt līdzi mājdzīvnieku, bez šaubām, fantastiskais baseinu komplekss, dzintara pirts, labā ēdināšana. Ikviens šeit pilnīgi noteikti atradīs te kaut ko sev. Dažs atveseļojošas procedūras, cits – aktīvāku atpūtu.

Kā apgalvo Ričardas Jovaiša, Jūrmalā viņa komanda nevēlas kardināli mainīt esošo projektu un plāno uzcelt kompleksu, kas būs maksimāli līdzīgs jau esošajam Lietuvā. 2015. gadā ieguldījumi Lietuvas projektā veidoja 10 miljonus eiro, Latvijas projektam plānotā summa ir 25 miljoni eiro vai vairāk. Kopējais apkalpojošā personāla skaits, sākot ar ārstiem un beidzot ar virtuves strādniekiem, ir vairāk nekā 300 cilvēku.

Natura Termo SPA (”Atostogu parkas”) vadītājs ne mirkli nešaubās par Latvijas projekta izdošanos un par godu tā īstenošanas pirmajam posmam aicina visus interesentus, kas vēlas izbaudīt pilnvērtīgu atpūtu, gan pastāvīgos, gan arī jaunos klientus, piektdien, 5. augustā no plkst. 12.00 līdz 20.00 apmeklēt Atvērto durvju dienu jaunajā Rīgas birojā Brīvības ielā 52.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50974798sec.