TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Novaturas» grupas 2022. gada pirmā pusgada finanšu rezultāti: augstās degvielas cenas ietekmē uzņēmuma rentabilitāti

2022. gadu tūroperatora “Novaturas” grupa, daļa no kura ir Latvijā reģistrētais uzņēmums “Novatours”, sāka ar spēcīgiem pārdošanas rezultātiem - pirmajā pusgadā gūtie ienākumi pārspēja gan 2021. gada šī paša perioda rezultātus, gan pirmspandēmijas 2019. gada rezultātus. Uzņēmums grupas ietvaros 2022. gada pirmajā pusgadā guva ienākumus 92 miljonu eiro apmērā un apkalpoja 128 000 ceļotāju. Tomēr strauji augošās aviācijas degvielas cenas negatīvi ietekmēja rentabilitātes rādītājus, tāpēc EBITDA bija negatīva un sasniedza 750 000 eiro.

“Lai stabilizētu paaugstināto aviācijas cenu ietekmi uz mūsu pakalpojumiem, šī gada otrajā ceturksnī ieviesām degvielas apdrošināšanas stratēģiju, kas izrādījās efektīva – atvasinātie finanšu instrumenti ļāva gūt 103 tūkstošus eiro peļņu. Tomēr mēs neapdrošinājām visu plānoto lidojumu programmu un aviācijas degvielas cenas tirgū turpināja būtiski pieaugt,” stāsta “Novaturas” grupas vadītājs Vitālijs Rakovskis. Viņš arī papildina, ka šī iemesla dēļ uzņēmumu grupa cieta aptuveni 2,2 miljonu eiro zaudējumus (vidēji 24 eiro uz vienu ceļotāju).

Izvērtējot degvielas cenu svārstību sekas un ļoti nekonsekvento tirgu, uzņēmums plāno izmantot atvasinātos finanšu instrumentus, lai palielinātu apdrošinātās degvielas īpatsvaru un diversificētu apdrošināšanas instrumentus. Īsāks ceļojuma rezervācijas periods un ceļojuma komplektā ierēķinātais degvielas cenas svārstību nodoklis ļauj pieņemt, ka aviācijas degvielas cenas ietekme uz rentabilitāti ir īslaicīga.

Neskatoties uz degvielas cenu paaugstināšanos, cilvēki šogad turpina aktīvi ceļot. Viens no pozitīviem aspektiem ir tas, ka klienti atkal dod priekšroku ceļojumu rezervēšanai agrāk – vidējais periods starp rezervāciju un ceļojuma datumu gada sākumā bija pusotrs mēnesis, bet tagad tas ir pieaudzis līdz diviem un vairāk mēnešiem. “Grupas ietvaros otrā pusgada sākumā apkalpojām vairāk ceļotāju nekā visa pagājušā gada laikā. Strauji pieaugošās ceļotāju plūsmas ir radījušas izaicinājumus gaisa pārvadātājiem un lielākajām lidostām. Šādi apstākļi izcēla priekšrocības, ko sniedz ceļošana ar tūrisma operatoru. Mūsu plašā pieredze, zināšanas un augstais darbinieku profesionalitātes līmenis ļauj mums saglabāt savas nozares līdera pozīcijas izaicinājumu pilnajā globālajā aviācijas tirgū, kā arī spēcīgā konkurences vidē,” stāsta tūroperatora grupas vadītājs.

Ņemot vērā degvielas cenu stabilizēšanos, uzņēmums ir optimistiski noskaņots, ka grupai izdosies sasniegt primāros darbības un rentabilitātes mērķus arī atlikušajos gada mēnešos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.11886001sec.