TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Izstādē «Riga Food 2022» no mutē kūstošiem saldumiem līdz melnajam kaviāram!

Pārtikas izstādē “Riga Food 2022” Rīgas plānošanas reģiona (RPR) stendā bija pārstāvēti 13 dažādi reģiona mazie uzņēmēji un pārtikas mājražotāji, vairāki piedalījās pirmo reizi – citi piedāvāja dažādus jaunumus. Izstādes apmeklētāji šeit varēja iepazīt ļoti dažādus Rīgas reģionā gatavotus produktus - karameles, kūkas, maizi, smalcinātu musli, aukstumā žāvētus našķus, veselīgas augu valsts uzkodas, dažādā veidā pārstrādātus mārrutkus, zivis, ekskluzīvu sieru, melno kaviāru, vīnus, stipro alkoholu u.c.  

“Esam gandarīti, ka katru gadu mazo pārtikas ražotāju uzņēmumu un mājražotāju vidū atrodam aizvien jaunus  dalībniekus, kuri no sevis Rīgas reģiona garšai pievieno jaunu niansi! Esmu novērojusi, ka, lai cik sarežģīts laiks – mūsu mazie uzņēmēji cenšas domāt pozitīvi un kopā meklējam jaunas iespējas, uzklausām viņu vajadzības, cik spējam, palīdzam ar mārketinga aktivitātēm. Svarīgi parādīt produktu daudzveidību, un visplašāk šogad pārstāvēts ir Mārupes novads – te jāsaka paldies aktīvajiem pašvaldības darbiniekiem, kuri tik daudz palīdz novada uzņēmējiem,” stāsta RPR Reģionālās attīstības koordinācijas nodaļas vadītāja Dace Grīnberga.

“Rīgas plānošanas reģions popularizē Rīgas reģionam raksturīgo garšu, jo redzam, ka vēl par daudziem lieliskiem mazajiem ražotājiem cilvēki vēl nezina. Iemesli tam ir dažādi, reizēm arī finanšu trūkums mārketingam, tomēr šādā kopīgā stendā uzņēmējiem ir iespēja parādīt savu veikumu un iegūt papildu klientus. Cenšamies, lai Rīgas plānošanas reģiona stendā būtu unikāli produkti un vairākos gados esam pieredzējuši to, ka produkti, kas sākotnēji nav populāri, tādi kļūst. Paldies uzņēmējiem par uzticēšanos mums, jo tas ir atbildīgs darbs, lai Rīgas reģiona garša izdotos tik daudzveidīga!”  teic RPR administrācijas vadītājs Edgars Rantiņš

Rīgas plānošanas reģiona stendā pārstāvēto uzņēmēju noskaņojums esošajos ekonomiskajos apstākļos ir dažāds – kopumā viņi optimistiski cer, ka strādājot un meklējot jaunas iespējas, izdosies veiksmīgi turpināt iesākto biznesu, lai gan visiem jāsaskaras gan ar energoresursu cenu paaugstinājumu, gan inflācijas ietekmi. Piemēram, “Daba rada” īpašnieces Agneses Milbergas karameļu pieprasījums lielā mērā atkarīgs, cik aktīvi tiek svinēti svētki – viņa ir nobažījusies, ka grūtākos apstākļos varbūt cilvēki tik aktīvi vairs nesvinēs sev vai uzņēmumam svarīgus notikumus, tādējādi varētu samazināties arī karameļu pieprasījums. Savukārt SIA “Mottra”, kas nodarbojas ar zivju audzēšanas un apstrādes procesu, Baltijas pārdošanas vadītājas Kristīnes Lazanovskas novērojumi ir, ka sadārdzinoties gaļai, cilvēki sākuši dažādot ēdienkarti un izvēlas tajā iekļaut vairāk arī zivis. Arī “Dabas saldumu maģija” īpašniecei Ilzei Kupčai darba pilnas rokas, gan cepot gardumus, gan veidojot meistarklases, gan zināšanas un vērtīgās prasmes sniedzot skolēniem. Protams, viens no izstādes “Riga Food” mērķiem ir palīdzēt dalībniekiem atrast jaunus klientus nākotnē, un Ilze Kupča ir lepna, ka, piemēram, pēc dalības izstādē viņas ceptās kūciņas tagad regulāri iegādājas arī Latvijas Nacionālās operas apmeklētāji.

Regulāra dalība izstādē Rīgas plānošanas reģiona stenda organizatoriem devusi iespēju iepazīt un izveidot sadarbību ar dažādiem uzņēmējiem, arī šogad ar Rīgas plānošanas reģionā ietilpstošo pašvaldību starpniecību jau ceturto reizi dalībai “Riga Food” bija aicināti pieteikties jauni uzņēmēji no Rīgas, Jūrmalas, kā arī Mārupes, Ķekavas, Olaines, Ropažu, Ādažu, Siguldas novadiem, un RPR Reģionālās attīstības koordinācijas nodaļas vadītāja Dace Grīnberga teic paldies par atsaucību visām iesaistītajām pašvaldībām. Atbalsta pasākuma mērķis ir prezentēt un popularizēt vietējo produktu, ko ražo reģiona mazie uzņēmēji vai mājražotāji, veicinot novada un reģiona garšas atpazīstamību, kā arī kopīgi veidot gastrotūrisma reģiona atpazīstamību.

Rīgas plānošanas reģiona stendā piedalījās tādi uzņēmumi kā “Daba rada”, “Garkalnes mājas vīni” (Pūces vīni), SIA "MārLapiņi", SimMaize, “Dabas Salduma maģija”, SIA “Mottra”, “Dreiling”, SIA SOIRA, SIA "ICCA" zīmols "NutriBoom", SIA “Smalkais muslis”, EFODA SIA u.c.

No 2022. gada 8. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notika Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares pasākums – izstāde “Riga Food 2022”. Trīs dienas Ķīpsalā pārtikas nozares profesionāļi  un citi interesenti varēja iepazīt aktuālo nozarē, iegūt jaunus kontaktus, veicināt sadarbību un sava biznesa attīstību, savukārt gardēži – vērot šovus, degustēt jaunākos produktus un smelties idejas savai ēdienkartei.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77937603sec.