TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Biznesa augstskola «Turība» sadarbosies ar plašo viesnīcu tīklu «Mogotel»

Kvalificēta darbaspēka trūkums un tā pieejamība ir aktuālas problēmas, ar kurām tūrisma nozare saskaras visā pasaulē. Lai palīdzētu tūrisma nozarei attīstīties Latvijā un palīdzētu veidot kvalificētu darbaspēku ar pieredzi nozarē, Biznesa augstskola Turība parakstīja nodomu protokolu ar viesnīcu operatoru Mogotel, kas sniegs studentiem iespēju praktizēt iegūtas zināšanas reālā darba vidē.

Biznesa augstskolas Turība Starptautiskās tūrisma fakultātes dekāns Ēriks Lingbērziņš atzīst: ”Laikā, kad nozarē tik daudz tiek runāts par kvalificēta darba spēka pieejamības problēmām, šādā veidā mēs ejam soli tuvāk nozarei, nodrošinot nozares iesaisti jau studiju procesā.”

Sadarbības ietvaros studenti iepazīsies Mogotel viesnīcu tīkla darbību, kā arī Mogotel pārstāvji organizēs vieslekcijas un pilnveidos maģistra un bakalauru studiju programmu saturu ar jaunākajām nozares tendencēm un standartiem. Sadarbība sniegs iespēju studentiem iegūt praksi starptautiskā viesnīcu tīklā un iepazīties ar nozari kopumā, praktizējot studiju laikā iemācīto.
Biznesa augstskolai Turība nodomu protokols paredz prakses vietas studentiem, mācību ekskursijas, vieslekcijas no uzņēmuma pārstāvjiem un profesionāļiem, saņemt konsultācijas par studiju kursu saturu un aktualitāti, kā arī iesaisti augstskolas organizētajos pasākumos. Savukārt Mogotel sadarbības ietvaros būs iespēja saņemt praktikantus, konsultācijas, sadarboties ar augstskolas mentora programmu, reklamēšanās iespējas, kā arī saņemt darbinieku apmācību, kuru augstskola īstenos lekciju, kursu un semināru formātā.

Sadarbība plānota visa mācību gada garumā, mācību procesā ietverot visus nepieciešamās zināšanas, lai students aptvertu viesnīcas darbību visos līmeņos, sākot ar klientu apkalpošanu līdz viesnīcas vadīšanai.

Sadarbība nodrošinās praktiskā vidē balstītas studijas, īstenojot aktivitātes un uzdevumus vērstus uz profesionālās kompetences pilnveidošanu un praktisku iemaņu iegūšanu jau studiju laikā.

Biznesa augstskolā Turībā ir vienīgā tūrisma fakultāte Latvijā, kas piedāvā dažādas ar tūrismu saistītas programmas un specializācijas, radot jaunus šīs nozares specialistus darba tirgū. Šogad tūrisma maģistru un bakalauru studiju programmām atkārtoti tika piešķirts prestižā ANO Pasaules tūrisma organizācijas TedQual sertifikāts, kas ir pasaules mēroga tūrisma izglītības standarts. Tas apliecina, ka Turības tūrisma izglītības programmas spēj konkurēt un ir vienā līmenī ar augstskolām no Kanādas, Austrijas, Spānijas un citām prestižām augstskolām, kurās pasaules studenti izvēlas kā savu tūrisma izglītības galamērķi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51020288sec.