TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Uzzini, kura ir tūristiem lētākā Eiropas pilsēta

Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem, cenas ziņā vispievilcīgākais Eiropas galamērķis ir Spānijas dienvidu pilsēta Granada, vēsta “Euronews”, atsaucoties uz transporta rezervāciju sistēmas “Omio” datiem.

Pētījumā tika vētīti 100 populārākie Eiropas galamērķi tādās valstīs kā Beļģija, Vācija, Francija, Itālija, Nīderlande, Austrija, Šveice un Spānija. Vērtētas tika galamērķu bezmaksas apskates vietas, vietējā transporta pieejamība, dzērienu cenas, pilsētas apskates ekskursiju izmaksas un publiski pieejamo dzeramā ūdens strūklaku skaits.

Granadā ir 112 bezmaksas aktivitātes, tostarp 10 bezmaksas muzeji, arī vidējā ekskursiju cena Granadā maksā ap 6 eiro. Pilsētā ir 86 bāri un naktsklubi, un alus cena ir nedaudz virs diviem eiro.

Granadā ir 1011 bezmaksas Wi-Fi pieejas punkti un 143 dzeramā ūdnes strūklaka. Autobusa biļete ir viena no lētākajām Eiropā – vien 1,40 eiro, bet, ja iegādājas braukšanas karti, tad viena brauciena izmaksas ir 0,83 eiro.

Kā otro lētāko tūristu galamērķi Eiropā “Omio” min Brigi Beļģijā, bet trešajā vietā pārsteidzoši ierindojusies Venēcija, un tas, pateicoties tam, ka šajā Itālijas ziemeļu pilsētā ir daudz bezmaksas apskats objektu, tostarp 22 muzeji ar bezmaksas ieeju, un 186 dzeramā ūdens strūklakas.

Savukārt par visdārgāko Eiropas galamērķi “Omio” nominējusi Šveices pilsētu Lozannu – pilsētā ir tikai 24 bezmaksas aktivitātes un viens muzejs bez ieejas maksas. Pārtika un dzērieni ir vieni no visdārgākajiem, bet alus cena pārsniedz 8 eiro.

Dārdzības ziņā otrajā un trešajā vietā arī līderpozīcijās Šveices pilsētas – attiecīgi Berne un Vintertūra.

Pilns "Omio" pētījuma 100 pilsētu saraksts un vērtējums apskatāms šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.99077201sec.