TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Aicina pieteikties Rīgas Filmu Fondam un trīs jaunuzņēmumu ekosistēmu atbalsta programmām

Lai veicinātu inovāciju attīstību pilsētā, Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra aicina pieteikties Rīgas Filmu Fonda finansējumam ārvalstu filmu uzņemšanai, kā arī trīs Rīgas jaunuzņēmumu vides attīstībai paredzētām atbalsta programmām.  

Izsludināta pieteikšanās Rīgas Filmu Fonda 2023. gada līdzfinansējumam ārvalstu filmu uzņemšanai, kuras plānots uzņemt Rīgā un Latvijā. Programmas nosacījumi paredz, ka pēc filmēšanas beigām ir iespējams atgūt līdz 25% no atbalstāmajiem izdevumiem Latvijā. Lai saņemtu finansējumu, kopējam ārvalstu filmu projekta budžetam jābūt vismaz 700 000 eiro; pieteikuma brīdī ir apstiprināts filmas finansējums vismaz 50% apmērā; līdz 2023. gada 30. novembrim plānots filmēšanu pabeigt un iesniegt atskaites. Pieteikties finansējumam iespējams no 1. marta. Komisija lēmumus pieņem līdz katra mēneša 15. datumam, iesniegtie pieteikumi tiek izskatīti vienu reizi kalendārajā mēnesī. Vairāk informācijas šeit.  

Lai Rīga kļūtu par vadošo biznesa centru reģionā, jāveido spēcīga jaunuzņēmumu ekosistēma. Sniedzot atbalstu gan pašiem jaunuzņēmumiem, gan organizācijām, kuru ikdienas darbs saistīts ar to attīstību, aicina pieteikties trīs jaunuzņēmumu atbalsta programmām.

“Jaunuzņēmumu ekosistēmas atbalsta programma” sniegs finansiālu atbalstu dažādām jaunuzņēmumu ekosistēmas aktivitātēm un tajā piedalīties varēs dažādas privātas vai publiskas organizācijas, kuru ikdienas darbs saistīts ar jaunuzņēmumiem paredzētu aktivitāšu organizēšanu. Vienas aktivitātes maksimālais līdzfinansējuma apjoms ir līdz 20 000 eiro un kopējais programmas budžets 2023. gadā ir 85 000 eiro. Sīkāka informācija par konkursu, tā nolikums un pieteikuma veidlapas pieejamas šeit.

Tāpat atbalsts tiks sniegts biznesa inkubatoriem un akceleratoriem Rīgā. Šīs programmas ietvaros Rīgā strādājošie biznesa inkubatori un akceleratori varēs pretendēt uz līdz 40 000 eiro lielu atbalstu savas darbības nodrošināšanai un administratīvo izmaksu segšanai. Kopējais programmas budžets 2023. gadā ir 120 000 eiro. Sīkāka informācija par konkursu, tā nolikums un pieteikuma veidlapas pieejamas šeit.

Trešā programma ir vērsta uz augsti kvalificētu speciālistu relokāciju uz Rīgu. Šī programma paredzēta jaunuzņēmumiem, kuri vēlas algot augsti kvalificētus speciālistus, kuri šobrīd nav darba attiecībās Latvijā. Atbalsta programmas ietvaros uzņēmumiem, kas būs izturējuši kvalifikācijas prasības, būs iespējams pieteikties 1500 eiro lielam līdzfinansējumam par vienu darbinieku mēnesī. Viens uzņēmums varēs algot ne vairāk kā 5 darbiniekus un maksimālais atbalsta termiņš būs 3 mēneši. Plānots, ka ar šo atbalstu darba devēji varēs palīdzēt jaunajiem darbiniekiem labāk integrēties Rīgas biznesa un sabiedriskajā dzīvē. Sīkāka informācija par konkursu, tā nolikums un pieteikuma veidlapas pieejamas šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44714999sec.