TŪRISMA BIZNESS | Bizness

“Novaturas” grupas provizoriskie februāra rezultāti: spēcīgs gada noslēgums nodrošina stabilu pamatu ilgtspējīgai izaugsmei

Baltijas valstīs lielākajam tūroperatoram “Novaturas”, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, šī gada februārī ieņēmumi grupas ietvaros bija 12,8 miljoni eiro, kas ir par 36% vairāk, salīdzinot ar 9,4 miljoniem eiro 2022. gada februārī. Uzņēmums februārī apkalpojis aptuveni 12,2 tūkstošus latviešu, lietuviešu un igauņu klientus, kas ir pieaugums par 6,4 procentiem jeb 0,7 tūkstošiem ceļotāju, salīdzinot ar to pašu periodu pērn.

“Strauji tuvojoties vasaras sezonai, kas ir gada aktīvākais periods tūrisma tirgū, varam droši sacīt, ka esam tai pilnībā gatavi. Daudzveidīgi pārdošanas kanāli, reģionā plašākais galamērķu klāsts un sabalansēta ceļojumu programma ļauj mums būt pārliecinātiem par savu piedāvājumu, neskatoties uz sīvās konkurences vidi. Mēs cenšamies arvien vairāk uzlabot savu klientu pieredzi un speram reālus soļus, lai to paveiktu, piemēram, ieviešam jaunus pakalpojumus un paplašinam galamērķu piedāvājumu,” stāsta “Novaturas” grupas izpilddirektors Vitālijs Rakovskis.

V.Rakovskis arī piebilst, ka šī gada janvārī un februārī vasaras ceļojumu iepriekšpārdošanas rezervācijas bija par 36 procentiem vairāk nekā pērn un par 8 procentiem vairāk nekā 2019. gadā. Iepriecinoša ir arī šī gada ziemas programmas pārliecinošais noslēgums. Lai gan pasažieru skaits novembrī–janvārī bija mazāks nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā, uzņēmums šogad februārī palielinājis ceļojumu piedāvājumu un apkalpojis vairāk pasažieru, salīdzinot ar pagājušā gada februāri.

Veiksmīgā pagājušā gada otrā puse ļāvusi “Novaturas” grupai izvirzīt ambiciozus mērķus 2023. gadam. Šogad uzņēmums plāno sasniegt 270–290 tūkstošus pasažieru, 210–225 miljonu eiro ieņēmumus un 3–5 miljonus eiro EBITDA.

“Novaturas” grupas stratēģiskās prioritātes ietver vēl lielāku fokusu uz uzņēmuma vērtības un rentabilitātes paaugstināšanu, uz datos balstītiem risinājumiem, progresīvu tehnoloģiju attīstību cenu veidošanā un citos biznesa procesos. To atspoguļo arī pēdējā laikā notikušās izmaiņas vadības komandā. Uzņēmuma augstākajai vadībai pievienojies jauns finanšu direktors Vigantas Reifonas (Vygantas Reifonas), bet grupas analītikas nodaļas vadību pārņēma Arūnas Žilis (Arunas Žilys).

Uzņēmums atzīmē, ka šobrīd ir pāragri vērtēt jaunu spēlētāju tīrgū ienākšanas ietekmi uz tūrisma nozari Baltijas valstīs. Turklāt viņu biznesa ģeogrāfija aptver gan Krievijas, gan Baltkrievijas tirgus, un pagājušā gada piemērs, kad sankciju dēļ valstī darbību pārtrauca kāds nozīmīgs tūrisma tirgus spēlētājs, pierāda, ka ir grūti novērtēt šāda biznesa nepārtrauktību. Pēc uzņēmuma domām, tieši caurskatāmā kapitāla struktūra “Novaturas” grupai dod konkurences priekšrocības.

Par „Novaturas”
“Novaturas” grupa ir lielākais tūrisma operators Baltijas valstīs, kas piedāvā vasaras un ziemas ceļojumu paketes uz vairāk nekā 30 galamērķiem visā pasaulē un vairāk nekā 100 apskates maršrutus.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25647306sec.