TŪRISMA BIZNESS | Bizness

“Novaturas” grupa ziņo par izmaiņām valdē

Baltijas tūrisma tirgus līderis “Novaturas”, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, pēc akcionāru pilnsapulces ziņo par izmaiņām uzņēmuma valdē. Uz jaunu termiņu tika ievēlēti trīs locekļi: Tomass Korganas un Ģedimins Almantas, kuri pievienojas valdei, un Ugnius Radvila, kurš turpina darbu valdē.

“Esmu pārliecināts, ka valdes locekļu daudzpusīgā un ilggadējā pieredze, kā arī viņu zināšanas un ekspertīze būtiski veicinās uzņēmuma stratēģijas veiksmīgu ieviešanu. Mēs paredzam nākamo periodu kā ilgtspējīgas izaugsmes periodu visai grupai un vienlaikus arī iespēju veikt būtisku, kvalitatīvu lēcienu, radot lielāku vērtību ceļotājiem, darbiniekiem, partneriem un akcionāriem. Mēs esam ceļā uz mērķtiecīgu un pārliecinošu savas līderības nostiprināšanu reģionā,” stāsta “Novaturas” grupas vadītājs Vitālijs Rakovski.

Tikko valdei pievienojies Tomass Korganas ir uzkrājis vairāk nekā 20 gadu pieredzi darbā starptautiskos uzņēmumos un valdēs, biznesa attīstībā, vadībā, apvienošanā un pārņemšanā (M&A). T. Korganas ir strādājis starptautiskās kompānijās "BCG", "Goldman Sachs", "General Electric", kā arī šobrīd strādā investīciju nozares uzņēmumā "Willgrow", kur ieņem operāciju vadītāja amatu. Turklāt T. Korganas ir profesionālās mentoringa programmas "LT Big Brother" biedrs, kur viņš dalās savā pieredzē motivētiem jauniešiem visā pasaulē.

“Novaturas” dibinātājs Ugnius Radvila, kurš uzņēmumā strādā kopš tā dibināšanas, darbu turpinās arī jaunajā valdē. U. Radvila, kas uzkrājis ilggadēju vadības pieredzi tūrisma tirgū, kopš 2011. gada ir uzņēmuma konsultants un pastāvīgs valdes loceklis, nodrošinot darba nepārtrauktību. Viņa prioritārās jomas jaunajā valdē būs cilvēkresursu vadība un kompetenču piesaiste, kā arī ilgtspējas tēmas mērķtiecīga nodrošināšana, kas ir viens no uzņēmuma darbības stratēģiskajiem virzieniem.

Valdei kā neatkarīgs loceklis pievienojas Ģedimins Almantas, kuram ir vairāk nekā 17 gadu darba pieredze dažādos uzņēmumos. Viņa kompetences jomas ir organizācijas vadība, laba pārvaldība, organizācijas attīstība, krīžu vadība, ētika un uzticības veidošana organizācijām. G. Almantas iepriekš strādāja Kopenhāgenas lidostā, vadīja Viļņas lidostu, kā arī 4 gadus ieņēma "Lietuvos oro uostė" ģenerāldirektora amatu un šobrīd pieder uzņēmuma valdei un vada tās revīzijas komiteju. Kā neatkarīgais biedrs un priekšsēdētājs ir uzkrājis lielu pieredzi arī citās valdēs - G. Almantas 7 gadus ieņēma valdes locekļa amatu un 4 gadus priekšsēdētāja amatu "EPSO-G" grupā, 8 gadus "EPSO-G" grupā Lietuvas Sarkanā Krusta biedrība”, viņš šobrīd ir “LTG Infra” valdes priekšsēdētājs, no 2018. gada AB "Oro Navigācija" neatkarīgais valdes loceklis un revīzijas komitejas loceklis.

Vēl vienmērīgāki procesi un darbības efektivitāte
Iepriekšējā sasaukumā uzņēmuma valdē bija pieci locekļi, kuru pieredze būtiski veicināja uzņēmuma līderpozīcijas saglabāšanu reģionā, kā arī palīdzēja veiksmīgi pārvarēt pandēmijas un Ukrainas kara izraisītos tūrisma tirgus satricinājumus. Šogad “Nasdaq Baltic Market 2023” apbalvojumu konkursā “Novaturas” grupa tika atzīta par uzņēmumu, kas vislabāk pārvarēja pēdējo gadu izaicinājumus un pārvaldīja tirgus izmaiņas.

Jaunais valdes sastāvs, kad tajā būs trīs locekļi, paredz vēl efektīvāku un elastīgāku lēmumu pieņemšanu, kas ir viena no augošā uzņēmuma prioritātēm. Turklāt tas palīdzēs nodrošināt vēl lielāku valdes locekļu iesaisti uzņēmuma stratēģiskajos procesos, vienlaikus saglabājot dažādu kompetenču līdzsvaru.

Atgādinām, ka “Novaturas” grupa šopavasar prezentēja jaunu darbības stratēģiju 2023.-2025. gadam. Uzņēmums ir izvirzījis vērienīgus plānus, lai augtu un nostiprinātu savu līdera lomu reģionā, koncentrējoties uz četrām galvenajām jomām – tehnoloģiju attīstība, ceļotāju pieredzes un izvēles uzlabošanai, ilgtspējīgāki ceļojumi un darbinieku iesaistīšana.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.91083097sec.