TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Armands Ķesteris: Katrā karavīrā ir spēcīgs patriotisms

Strauji tuvojoties Latvijas vēstures nozīmīgākajiem datumiem – Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas dienai, sabiedrībā aizvien vairāk tiek runāts arī par tiem cilvēkiem, kuri savu dzīvi izvēlējušies saistīt ar dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos un ikdienā rūpējas par mūsu valsts drošību un aizsardzību. Biznesa augstskolas Turība students Armands Ķesteris apvieno studijas un Nacionālo bruņoto spēku komandiera Sevišķo uzdevumu virsnieka pienākumus. Tuvojoties Lāčplēša dienai, A.Ķesteris dalās savā viedoklī par to, ko nozīmē dienests bruņotajos spēkos.

Dienestā jau 18 gadus

Nacionālos bruņotajos spēkos dienēju kopš 1998. gada, ar laiku radās vēlme apgūt ko vairāk, iegūt papildus zināšanas, tāpēc paralēli dienestam uzsāku arī studijas. Studēju starptautiskās komunikācijas vadību, un esmu pārliecināts, ka gūtās zināšanas noderēs arī dienesta pienākumu pildīšanā. Zināšanas komunikācijas nozarē ir lieta, kas noder ikvienā sfērā, arī manā ikdienas darbā, jo darba pienākumos ietilpst bruņoto spēku komandiera ārvalstu vizīšu koordinēšana, augsta ranga militāro ārvalstu amatpersonu vizīšu koordinēšana Latvijā, protokolārās kārtības ievērošanas nodrošināšana dažādos pasākumos, piemēram, 11. un 18. novembrī u.tml. Papildus tam ir virkne ikdienas darbu – koordinēju komandiera darba tikšanās, u.tml.

No Jaunsardzes līdz starptautiskai misijai un īpašo uzdevumu virsniekam

Līdz ko Latvijā, 90. gadu sākumā sāka veidot Jaunsardzi, mani šī joma ļoti interesēja, sākotnēji iesaistījos Jaunsardzē, un pusaudža vecumā sapratu, ka vēlos dienēt armijā un saistīt savu dzīvi ar bruņotajiem spēkiem, tāpēc iestājos arī Aizsardz ības akadēmijā. Pēc Aizsardzības akadēmijas mācījos Vācijā, pabeidzu Vācijas Sauszemes virsnieku skolu, tam sekoja dienests Latvijā kā vada komandierim un rotas komandierim. Vēlāk kļuvu par plānošanas virsnieku, un guvu pieredzi arī starptautiskajās operācijās – 2010. gada biju Afganistānā, kur pavadīju pusgadu, darbojoties provinces atjaunošana vienībā. Pēc atgriešanās Latvijā, biju bataljona operatīvās daļas priekšnieks, līdz mani uzaicināja uz esošo amatu.

Jābūt patiesai interesei par armiju un vēlmei augt

Pakāpeniski palielinās to cilvēku skaits, kuri izvēlas dienestu bruņotajos spēkos, darot to apzināti un brīvprātīgi. Ir dažādi aspekti, kas mudina cilvēkus saistīt savu dzīvi ar armiju – viens no tiem noteikti ir patriotisms. Liela daļa no tiem, kas bijuši Jaunsardzē, secīgi turpina arī dienestu bruņotajos spēkos. Noteikti ir daļa, kas pievienojas armijai, iespaidojoties no ģeopolitiskās situācijas pasaulē un kaimiņvalstīs. Kā jau minēju, Jaumnsardze noteikti spēlē būtisku lomu, radot tālāku interesi par armiju, tieši Jaunsardzē var gūt pirmos priekšstatus par to, kas ir bruņotie spēki, ar ko tie nodarbojas u.tml.

Lai veidotu veiksmīgu karjeru Nacionālajos bruņotajos, pirmkārt, ir svarīga vēlme dienēt, tā nevar būt tikai vēlme saņemt atalgojumu, jābūt patiesai interesei par armiju. Cilvēkam ir jāvēlas izglītoties, attīstīties un neapstāties pie sasniegtā. Jāapzinās, ka dienests nozīmē nemitīgu sevis pilnveidošanu un mācīšanos, un tajā pašā laikā tā ir iespēja iepazīt daudzas lietas, piemēram, starptautisko vidi u.tml. Armijai ir jābūt sirdslietai!

Lāčplēša dienā atceramies, kā jaundibinātā Latvijas armija atbrīvoja Rīgu

Šobrīd strauji tuvojas patriotiskā nedēļa - man Lāčplēša diena un 18. novembris ir ne tikai svētki, bet arī gada aizņemtākās dienas – ik gadu šajos datumos uzņemam ārvalstu viesus, piedalāmies parādē, atceres pasākumos u.tml. Arī šogad Lāčplēša diena man būs ļoti aizņemta – svētku pasākumi notiks visas dienas garumā, tikai pašā vakarā būs laiks, lai kopā ar ģimeni dotos uz Krastmalu un noliktu svecīti.

Taču, neraugoties uz darbiem, Lāčplēša dienā man ir arī svētku sajūta, jo šis datums mūsu vēsturē iegājis, kā diena, kad jaundibinātā Latvijas armija atbrīvoja Rīgu. Galvaspilsēta atbrīvošana noteikti ir pietiekami svarīgs notikums, lai to uztvertu kā svētkus. Patriotiskajā nedēļā sabiedrība bruņotajiem spēkiem pievērš vairāk uzmanības, kas arī pastiprina svētku sajūtu.  

Latvieši ir patrioti visu gadu

Negribētu piekrist viedoklim, ka latviešiem patriotisms izpaužas tikai valsts svētkos, mani novērojumi liecina, patriotisms Latvijā valda visu cauru gadu, svētku nedēļā vienkārši tas izpaužas spilgtāk. Patriotiski pasākumi Latvijā notiek visa gada garumā, arī interese par armiju ir – skolēni viesojas pie mums un arī karavīri brauc uz skolām, lai stāstītu par starptautisko pieredzi misijās u.tml. Bruņotajos spēkos regulāri notiek arī t.s. atvērto durvju dienas, kad jauniešiem ir iespēja atbraukt un redzēt, kā karavīri dzīvo ikdienā. Turpinot par patriotismu, var droši var teikt, ka ikviens karavīrs ir patriots, kurš jebkurā brīdī ir gatavs aizstāvēt savu valsti.

Mēs esam vienoti un spējīgi uz lielām lietām!

Lāčplēša dienā visiem, kas dienē Nacionālajos bruņotajos spēkos, novēlu ticību un pārliecību par to, ka latviešu tauta, būdama vienota, ir spējīga paveikt daudz, ir spējīga uz lielām lietām! Kopā mēs varam daudz! Ticēsim savai valstij, un ticēsim savai pastāvēšanai!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46942401sec.