TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Eksperts: Ir tikai daži cilvēki, kas darbu spēj darīt izcili vienatnē

Pasākumu nozare pēdējos gados ir daudz mainījusies, un tieši straujās pārmaiņas ir ļāvušas tai attīstīties. Mūsdienās pasākumu rīkotāji vairāk fokusējas uz maksimālu potenciāla izmantošanu, daudz rūpīgāk izvērtējot, kur un kā investēt klientu budžetu. Tendences pasākumu nozarē ir atkarīgas no darbinieku radošuma un spējas sastrādāties. Šajā nozarē kreativitāte ir nepieciešama, tā ir evolūcijas un cilvēka attīstības avots. Radošums ir intuitīvs, tas balansē starp dabas likumiem un cilvēka intelektu, kā uzskata speciālisti no pasākumu rīkošanas nozares, radošums rodas kolektīvā.
Darbinieki ar lielu radošumu un māksliniecisko atdevi lielāko daļu darba paveiks vienatnē, tomēr dažādība darbinieku kolektīvā palīdz radīt neiedomājamas lietas, jo katrs no viņiem sniedz lielu pienesumu komandai, procesam un gala rezultātam. “Tas, ko mēs sagaidām no saviem darbiniekiem, nenoliedzami ir radošums. Mēs ticam, ka ir tikai daži cilvēki, kas darbu spēj darīt izcili vienatnē. Katram ir jāsaprot, ka viņš jebkurā laikā var paļauties uz komandu,” komentē Kērts Vermēlens, Beļģijā dibināta uzņēmuma Act Lighting Design dibnātājs un galvenais dizaineris. Kompānija nodrošina pilna servisa apgaismojumu un vizuālo vides dizainu trijās jomās  - arhitehktūra, izklaide un māksla. Kērts veidoja gaismu noformulējumus 2010.gada Olimisko spēļu Singapūrā atklāšanas un noslēgšanas ceremonijai.
Komanda ir būtiska, pasākuma organizēšanā, vienmēr būs nepieciešami cilvēki, kas parūpēsies par koncepta īstenošanu. Dažkārt pasākuma izstrādē var nākties piesaistīt līdz pat 200 cilvēku, kas piedalās procesā. Komandai sniegt motivāciju un atbalstu ne vienmēr ir viegli, ir nepieciešams laiks, lai pārliecinātu un iedrošinātu visas iesaistītā puses.
“Radošums un radoši procesi nav domāti tam, lai tos kontrolētu, tā ir brīvība, radošumam vienmēr ir jābūt brīvam; tas var būt koncentrēts, bet vienmēr brīvs,” skaidro Rikards Farmans, A Loud Minority radošais direktors, uzņēmums izstrādā radošus risinājumus klientiem, piemēram, H & M, Absolut, Google, Nike un citiem. Rikards ir īpašais viesis pasākumu rīkotāju forumā Baltic For Events, kas maijā norisināsies Tallinā.
Rīkojot pasākumu, apgaismojums ir pirmā lieta, par ko der padomāt, lai radītu īpašu atmosfēru. Pasākumu gaismošana ir kaut kas līdzīgs, kā radīt jaunu pasauli, pirms pieskaramies materiālam, mēs redzam gaismas atspulgu. Mūsu smadzenes interpretē šo aspektu 3D telpā, piešķir tam formu un krāsu.  Ar pareizu apgaismojumu ir iespējams radīt fokusu uz to, kas cilvēkiem ir jāredz, kā arī pretēji, paslēpt to, ko nevajadzētu redzēt. Izgaismojot vai apgaismojot pasākumu, ir iespējams novirzīt cilvēku fokusu uz tām vietām vai lietām, kur nepieciešams, un pasākuma radīšanā tas ir ļoti svarīgi.
Tikai tad, kad ir iespējams pārsteigt klientu, palīdzēt viņam būt veiksmīgam, kad, organizējot pasākumu, tā mērķi sakrīt ar klienta biznesa mērķiem un vēlmēm, kad ieguvumu ir vairāk nekā izdevumu, tad to var uzskatīt par veiksmīgu pasākumu. Galvenais, organizējot pasākumu, ir jāuzdrošinās izkāpt ārpus komforta zonas un atklāt jaunus risinājumus un iniciatīvas. Tas ir izaicinoši, toties nodrošina papildus motivāciju.
Lielie zīmoli izvēlas sadaroties ar pasākumu aģentūrām, balstoties uz vairākiem iemesliem, bet viens no tiem noteikti ir radošo ideju kombinācijas, uzticība par to, ka aģentūra var nodrošināt nepieciešamo, cena un visbeidzot -  tas ir bizness, tāpēc personīgā sasaiste spēlē lielu lomu. Šajā nozarē personīgie kontakti ir ļoti svarīgi, nepārtraukti ir jāmeklē jauni klienti un partneri, lai attīstītos, tāpēc iespēja dalīties ar savu pieredzi un mācīties no citiem attīsta un atklāj.
Divu dienu forums BAltic For Events veltīts jaunumiem pasākumu rīkošanas jomā. Forumā uzstāsies aptuveni četrdesmit runātāji no Baltijas, Austrumeiropas un Rietumeiropas valstīm. Forumā uzstāsies pārsāvji no Latvijas: Unda Krieviņa no Ideahouse, Aigars Smiltāns no Meet Riga, Olga Kazaka no A. W. Olsen & Partners, Ostins Nikolass no Travel Out There, Sindija Vilde no Chocolate Events/Bordo, Gundega Skudriņa no Skudras Metropole, Ļena Ferstere no SponsorKing, Dace Stīpniece no Catalist Baltic un Valdis Melderis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46540499sec.