TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Ceļojumu aģentūras direktore: Latvijas simtgadē gaidāms iekšzemes tūrisma uzplaukums

2017. gads tūrisma nozarē bijis veiksmīgs, lielā mērā pateicoties mierīgiem blakusapstākļiem, kas tiešā veidā ietekmē ceļotāju paradumus, piemēram, nemieri un terorakti dažādos reģionos, dabas katastrofas. Aizvadītajā gadā laimīgā kārtā šāda veida satricinājumu nav bijis sevišķi daudz, tāpēc būtiska ietekme uz nozares  darbību nav bijusi.  Sava loma bijusi arī vēsajiem laikapstākļiem tepat Latvijā. Arī 2018. gadu vietējās tūrisma kompānijas sagaida kā iekšzemes tūrismam labvēlīgu saistībā ar Latvijas simtgades svinībām, kas varētu veicināt arī ārvalstu tūristu interesi apmeklēt Latviju.

Ieva Keiša, SIA “Latvia Tours” direktore:

Arī Latvia Tours aizvadītais gads pagājis ļoti veiksmīgi, faktiski visos darbības segmentos esam strādājuši ar pieaugumu. Ceļotāju paradumi aizvadītajā gadā bijuši nemainīgi – tā, piemēram, starp biežākajiem atvaļinājumu galamērķiem vietējo iedzīvotāju vidū ierindojās vienmēr tūristu iemīļotie Turcijas kūrorti, kuriem cieši pa pēdām seko saulainās Eiropas valstis - Grieķija, Itālija, Spānija utt. Daļa iedzīvotāju atvaļinājumā lēma doties gada beigās, svētku brīvdienās, un šogad populārākais Jaungada svinību galamērķis mūsu klientu vidū bija tālā Bangkoka Taizemē. Šis gads arī parāda, ka joprojām populārs ir tāds ceļošanas veids kā  bleisure (business + leisure), kas ļauj darījumu braucienu apvienot ar atpūtu, pievienojot komandējumam dažas atpūtas dienas. Saskaņā ar jaunāko Latvia Tours Ceļojumu indeksu šādu iespēju izmantojis katrs ceturtais aptaujātais valsts iedzīvotājs.

Arvien pieaug tehnoloģiju nozīme tūrisma nozarē – attīstās mākslīgais intelekts, kas atstāj pamanāmas pēdas gan klientu apkalpošanā, gan arī, piemēram, pakalpojumu popularizēšanā – to uzskatāmi var redzēt dažādās tūrisma izstādēs. Arvien lielāks kļūst dažādu mobilo lietotņu ceļotāju ērtībām piedāvājums, tiek radītas dažādas tehnoloģijas, kas pirms dekādes vēl liktos drīzāk zinātniskās fantastikas auglis, piemēram, tālvadības ceļojumu koferi. Arī mēs kā aģentūra cenšamies veicināt jauno prātu interesi tūrisma tehnoloģijās un to attīstībā, rīkojot konkursu jauniešiem Latvia Tours Traveltech. Pērn šis konkurss tika organizēts pirmoreiz, un par laureātu kļuva daudzsološs projekts Kurp.es jeb interaktīva interneta vietne, kas apkopo un atlasa dažādus kultūras pasākumus jebkurai gaumei. Ar šo ideju konkursā laurus plūca Gustavs Mārtiņš Upmanis, un ceļojumu aģentūra kļuvusi par šī projekta investoru. Konkursu izsludināsim arī šogad – jau janvāra beigās.

2018. ir Latvijas simtgades gads, tāpēc ceram, ka tas nesīs papildu aktivitāti ienākošā tūrisma segmentā. Šogad notiks arī Ziemas Olimpiskās spēles Dienvidkorejā, kas pavērs iespējas tūrisma aģentūrām gan informēt klientus par šīs valsts kultūras īpatnībām, gan, cerams, arī radīs pieprasījumu pēc nokļūšanās Phjončhanā. Šis gads iezīmēs vēl vairākas vērā ņemamas izmaiņas – 25. maijā stāsies spēkā jaunā Datu aizsardzības regula (General Data Protection Regulation), kas ieviesīs nopietnas izmaiņas personas datu apstrādē un uzglabāšanā, ietekmējot arī ceļojumu aģentūru darbību. Savukārt starp šā gada izaicinājumiem jāmin pieaugošā konkurence, jo tūrisma aģentūras patlaban sacenšas ne tikai ar dažādiem tiešsaistes rīkiem, bet arī ar aviokompāniju, viesnīcu un citu nozares spēlētāju piedāvājumu. Tas nozīmē, ka ir jāmeklē arvien jauni veidi klientu piesaistei un lojalitātes veicināšanai.

Par arvien lielāku izaicinājumu kļūst arī kompetentu kadru piesaiste tūrisma nozarē, sevišķi izejošajā tūrismā. Profesionālam ceļojumu konsultantam ir nepieciešamas daudz un dažādas iemaņas, kuru apgūšana prasa laiku, tāpēc ļoti svarīgi atrast veidus, kā darbiniekus motivēt turpināt karjeru uzņēmumā. Mūsu gadījumā tie ir dažādi bonusi un atvieglojumi ceļošanai, tāpat esam pretimnākoši jaunajām māmiņām un cenšamies izdomāt arvien jaunus veidus, kā darbiniekus ieinteresēt saglabāt ilgtermiņa attiecības ar uzņēmumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11978412sec.