TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Zvejnieksvētkus biežāk plāno svinēt kurzemnieki

14.jūlijā tiek atzīmēta Jūras svētku diena, kas tautā tiek saukta par Zvejnieksvētkiem. Piektā daļa jeb 20% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem jūlija sākumā jau bija ieplānojuši svinēt šos svētkus, atklāj pētījumu kompānijas Kantar TNS aptauja.


Zvejnieksvētku svinētāju vidū 13% Latvijas iedzīvotāju šos svētkus plāno pavadīt kādā publiskā pasākumā un 8% iedzīvotāju tos grasās atzīmēt kādā citā vietā. Neliela daļa aptaujāto atzina, ka Zvejnieksvētkus svinēs gan publiskā pasākumā, gan arī kādā citā vietā.


Aptaujā vērojama likumsakarība – jo tuvāk jūrai dzīvo respondenti, jo lielāka varbūtība, ka svinēs Zvejnieksvētkus. Līdz ar to Kurzemē gandrīz puse jeb 47% aptaujāto kurzemnieku plāno svinēt Zvejnieksvētkus, Rīgā svinētgribētāju īpatsvars samazinās līdz 20% (līdzīgi kā vidēji valstī), kamēr Latgalē Zvejnieksvētkus atzīmēt dosies labi ja katrs desmitais jeb 9% latgaliešu.


Jāatzīmē gan, ka jūlija sākumā 16% aptaujāto iedzīvotāju vēl nebija izlēmuši, vai dosies svinēt Zvejnieksvētkus. Iespējams, ka daļa no viņiem tomēr papildinās Jūras svētku svinētāju rindas.


Par aptauju

Aptauju veica pētījumu kompānija Kantar TNS laikā no 2018. gada 3. līdz 5. jūlijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Kantar TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, un tās organizēšanā Kantar TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16514301sec.