TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Rīgā Jaunā gada sagaidīšanas pasākumi pulcēja apmēram 50 tūkstošus apmeklētājus

Rīgā par iedzīvotāju iecienītu tradīciju ir kļuvusi Jaunā gada sagaidīšana 11.novembra krastmalā. Šoreiz gadu mijas pasākumi krastmalā un Vecpilsētā pēc organizatoru aplēsēm pulcēja apmēram 50 000 rīdzinieku un pilsētas viesu, kuri kopā ar ģimenēm un draugiem sagaidīja Jauno gadu.

 

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs izsaka pateicību visiem svētku organizatoriem, māksliniekiem, tehniskajam personālam, kā arī policijai, kas gādāja par drošu svētku norisi. “Īpašu paldies saku arī visiem svētku apmeklētājiem, kuru dēļ tika organizēts šis vērienīgais pasākums. Kuplais apmeklētāju skaits dod pārliecību, ka šīs par tradīciju kļuvušās svinības noteikti jāturpina arī citus gadus,” saka pilsētas mērs.

 

Omulīgākai gaisotnei krastmalā darbojās tirdzniecības vietas, piedāvājot gadu mijas svinībām raksturīgus ēdienus. Apmeklētājus uzrunāja Valters Krauze, par muzikālu noskaņu gādāja dīdžejs [Ex] da Bass. Ikviens varēja noklausīties koncertprogrammu “Vecgada disko nonstop ballīte”, Fēliksa Ķiģeļa un grupas priekšnesumu, kā arī dejot  grupas “Bermudu divstūris” pavadībā. Gadu mijas noskaņu krastmalā raisīja svētku uguņošana, kuras māksliniecisko priekšnesumu nodrošināja SIA “International Fireworks Design”, savukārt muzikālo noformējumu veidoja latviešu popmūzikas grupas “Musiqq” dalībnieks un solists Marats Ogļezņevs.

 

Vairāki tūkstoši Jauno gadu sagaidīja arī Vecrīgā, kur Doma laukumā darbojās tirdziņš un uzstājās mūziķi. Svētku noskaņu pilsētā raisīja arī festivāla “Ziemassvētku egļu ceļš” vides objekti – neparastās formās un faktūrās veidotas „Ziemassvētku egles.”

 

Daudzi aktīva dzīves veida piekritēji gadu mijā izmantoja arī iespēju slidot publiskajā slidotavā pie Rīgas Kongresu nama.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35409689sec.