TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī 2018.gadā jauns apmeklētāju rekords

Pagājušajā gadā Nacionālo botānisko dārzu apmeklējuši 73 tūkstoši cilvēku, kas ir gandrīz par pieciem tūkstošiem vairāk nekā 2017. gadā. Sasniegt kārtējo rekordu šogad palīdzējuši gan 41. Puķu draugu saiets, gan Ziemassvētku pasākums “Sveču mežs”. Līdzās šiem notikumiem, apmeklētāju skaita pieaugumu sekmējušas ap 150 izglītojošas ekskursijas un nodarbības skolēniem, kuru apjoma pieaugumu savukārt veicinājusi programma “Latvijas skolas soma”.


Šī gada īpašais notikums bija eksotiskās bet kaprīzās ūdensrozes - Krusa viktorijas ziedēšana, kuras labsajūtas nodrošināšanai pat nācās izbūvēt saules paneļus, lai vasarā nevajadzētu darbināt kopējo apkures sistēmu. Ar ERAF palīdzību būvētā oranžērija joprojām ir viena no tehnoloģiski modernākajām un lielākajām botānisko dārzu oranžērijām Baltijas valstīs, kas vienlaikus funkcionē arī kā izstāžu galerija, kur ik mēnesi mainās jauna ekspozīcija. Arī šobrīd, kad ārā zemi klāj sniegs, Nacionālā botāniskā dārza oranžērijā var notvert vasarīgas izjūtas – šeit katru dienu zied vismaz vairāki desmiti augu, nogatavojas citroni un banāni. Tropu zālē visjaunākos apmeklētājus ar draudzīgiem svilpieniem sveic sabiedriskie korellas papagaiļi Fredis un Frīda. Īpašu bērnu sajūsmu izraisa akvārijā mītošie Āfrikas milžu gliemeži.


Tikmēr tiek plānoti 2019.gada pasākumi. No aprīļa līdz oktobrim notiks tradicionālie stādu un amatnieku gadatirgi, kuros varēs bagātināt sava dārza augu daudzveidību, baudīt amatieru un profesionāļu koncertus, klausīties speciālistu lekcijas un ekskursijas. Septembra beigās mazos un lielos dabas pētniekus Nacionālais botāniskais dārzs aicinās uz Zinātnieku nakti, ka arī citos pasākumos. Notiek konsultācijas ar Salaspils novada domi par iespējamiem kopīgi organizētiem pasākumiem, tai skaitā mūzikas festivāls “Kartupeļpalma”.


Līdz marta beigām Nacionālais botāniskais strādās katru dienu no 9.00 līdz 18.00 (oranžērija slēgta pirmdienās un otrdienās), bet no aprīļa līdz septembra beigām dārza āra ekspozīcijas būs pieejamas līdz pat 20.00. Aktuālā informācija meklējama mājas lapā: www.nbd.gov.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09339905sec.