TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Vidzemnieki meklē risinājumus tūrisma un viesmīlības nozares stiprināšanai pēc ārkārtējā stāvokļa atcelšanas

2020. gada  28. maijā, tiešsaistes platformā "Zoom" risinājās Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) uzņēmējdarbības centra rīkotais tiešsaistes seminārs "Tūrisms Vidzemē – atbilde vīrusam".

Vidzemes tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmēji kopā ar ekspertiem diskutēja par to, kā veiksmīgi strādāt, nodrošinot nepieciešamos piesardzības pasākumus, atsākoties ciemiņu uzņemšanai, kā radoši attīstīt jaunus produktus un sadarbības formas. Seminārs bija plaši apmeklēts, dalībniekiem bija daudz jautājumu. Viņi gribēja zināt, kā veikt uzņēmējdarbību laikā, kad valstī mainās gan epidemioloģiskā situācija, gan tūrisma pieprasījums. Savukārt eksperti piedāvāja savus risinājumus veiksmīgākai krīzes pārvarēšanai.

Semināra ekspertu vidū bija arī Inese Šīrava, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta direktore. Viņa, pieminot terminu "jaunā normālība" ("new normal"), uzsvēra, ka ceļotāju paradumi krīzes laikā ir mainījušies. Cilvēki patlaban ir jāiedrošina ceļošanai un jaunu tūrisma objektu apmeklēšanai, kas nav tikai dabas takas un skatu torņi, bet, ievērojot piesardzības pasākumus un drošības vadlīnijas, arī kultūras objektu apskatei un ciemiem pie uzņēmējiem. Daudz uzmanības tika pievērsts LIAA aktivitātēm iekšējā un Baltijas tūrisma veicināšanai, ārvalstu tirgu "iesildīšanai" un kampaņu īstenošanai, kas ļautu cerēt uz veiksmīgāku tūrisma nozares atlabšanu.

Seminārā uzaicinātās Slimību profilakses un kontroles centra ekspertes atgādināja, ka svarīgi ir "nevis nokopt sekas", bet "nepieļaut, lai kaut kas notiek", apelējot pie sabiedrības solidaritātes un atgādinot par vispārīgiem drošības pasākumiem, kas jāievēro - dezinfekcijas prasībām un 2️ metru distances respektēšanu, kas droši vien paliks kā prasība arī pēc ārkārtējā stāvokļa atcelšanas.

Savā pieredzes stāstā par pielāgošanos jaunajiem apstākļiem, kad ir spēkā ārkārtējās situācijas ierobežojumi, un sadarbošanos ar citiem tūrisma nozares uzņēmējiem dalījās Sigita Klētniece, "Cēsis Inside" radītāja un vides gide. Viņai krīze ir ļāvusi izvērtēt padarīto, kā arī rosinājusi radīt jaunus piedāvājumus. S. Klētniece uzsvēra sadarbības lomu ar citiem uzņēmējiem, domājot par piedāvājuma bagātināšanu, piemēram, attīstot krīzes laika ideju - piknika turzu dabas pārgājienu īstenotājiem.

Ilona Platonova, VPR inovāciju brokere, akcentēja, ka COVID-19 ietekmē pieaug pieprasījums pēc sterilitātes un bezkontakta, kā arī to, ka biznesam ir jāmainās, lai cilvēki tomēr varētu nodrošināt savas vajadzības pēc socializācijas, nepieciešamības atpūsties, izrauties no ikdienas un atklāt jauno arī esošajos apstākļos. I. Platonova piedāvāja savas idejas biznesa pārveidei un atklāja, ka viens no resursiem inovācijām - dot iespējas saviem darbiniekiem būt radošiem.

Šobrīd arvien vairāk cilvēku izvēlas laiku pavadīt dabā. Pastaigu un pārgājienu maršruti kļūst aizvien aktuālāki. Tālab jādomā arī par dabas tūristiem, kurus interesē kvalitatīvas naktsmītnes, ēdināšana un dažādi citi pakalpojumi. Uzņēmējiem ir jādomā par sadarbību, lai dabas baudītājiem ceļojums kopumā sniegtu gandarījumu, tā uzskata Maija Rieksta, projekta "Garās distances pārrobežu pārgājiena maršruts "Mežtaka"" vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā. Viņa atklāja, kāds ir dabas tūrists un ko viņam piedāvāt - sākot no bagāžas transfēra uz nākamo naktsmītni līdz pat uzticamai informācijai par aktuālo laika prognozi.

Seminārs "Tūrisms Vidzemē – atbilde vīrusam" aizsāk Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma kampaņu #AtklājVidzemiDroši.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52460504sec.