TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Noteiktie ceļojumu ierobežojumi ir regulāri jāpārskata

Saskaņā ar pētījumu uzņēmuma Oxford Research Baltics veiktajiem secinājumiem, daļa no pašlaik spēkā esošajiem ceļošanas ierobežojumiem lielā mērā ietekmējas no vēsturiskās pieredzes, nevis reālās situācijas, līdz ar to nodarot aviācijas nozarei un tautsaimniecībai kopumā būtiskus zaudējumus, kas bieži nemaz neveicina vīrusa izplatības samazināšanos.

Oxford Research Baltics valdes priekšsēdētājs Aivars Timofejevs norāda: “Lai aviācijas nozare spētu atjaunoties un pasažieri, kuriem ir nepieciešams doties uz ārzemēm, var plānot savus ceļojumus, ir būtiski, lai ierobežojumiem, atbilstoši citu Eiropas Savienības valstu praksei, tiek noteikti konkrēti kritēriji un termiņi, līdz kuriem tie ir spēkā. Valdībai, izstrādājot detalizētāku pārskatu par ierobežojumu atcelšanu, būtiski ir ņemt vērā ne tikai vīrusa izplatību galamērķī, bet arī ieviestos drošības pasākumus un to ievērošanu.”

Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Artūrs Kokars uzsver: “Mēs iesaistāmies un atbalstām vīrusa ierobežošanu un stingri sekojam līdzi nepieciešamajām prasībām. Vienlaikus, ir svarīgi vērtēt, vai atsevišķi ierobežojumi patiesi ir adekvāti un vajadzīgi. Proti, ierobežojumu noteikšanā nevajadzētu ignorēt to, ka aviācija ir globāla, starptautiska nozare un ka arī Latvijas aviācijas nozare konkurē starptautiskos brīvas konkurences apstākļos.”

“Vienlaikus Latvijai ir jārisina jautājums par lidojumu atvēršanu uz atsevišķiem populārākajiem trešo valstu galamērķiem, ievērojot, ka uz tiem bez problēmām iespējams ceļot no Lietuvas un Igaunijas. Pētījums apliecina, ka kontrolēti pārvadājumi uz atsevišķiem populārākajiem trešo valstu galamērķiem var pat veicināt sabiedrības veselības drošību. Slēgta gaisa satiksme, bet atvērtas sauszemes robežas faktiski neierobežo trešo valstu iedzīvotāju nonākšanu Latvijā,” papildina Artūrs Kokars.

Saskaņā ar pieejamo statistiku 2020. gada pēdējā ceturksnī, kad vīrusa izplatība Latvijā un Eiropā ievērojami pieauga, ar aviāciju Latvijā tika ievesti vidēji vien seši Covid-19 pozitīvi pasažieri nedēļā, kamēr valstī reģistrēto jauno inficēšanās gadījumu skaits bieži pārsniedza 1 000.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30067992sec.